2017-05-26 13:30:26
Φωτογραφία για Θα πληρώσει η Άγκυρα το μπλοκάρισμα της Αυστρίας στο ΝΑΤΟ;
Επιβεβαίωσαν οι Τούρκοι διά των χειλιών του ίδιου του Ερντογάν ότι προχώρησαν στο μπλοκάρισμα της συνεργασίας της Αυστρίας με το ΝΑΤΟ, επειδή οι Αυστριακοί εμποδίζουν την πρόοδο της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αυτός που μπλοκάρει… θα μπλοκαριστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Βρήκε βολικό ένοχο η Τουρκία στην Αυστρία λες και αυτή τα κάνει όλα σωστά και οι κακοί Αυστριακοί δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν στην ενωμένη Ευρώπη στην οποία η Τουρκία εξ ορισμού ΔΕΝ ανήκει, πολλώ δε μάλλον όταν κυβερνιέται από βαθλυτατα διεφθαρμένες ισλαμιστικές ηγεσίες.

Η ένταση μεταξύ Βιέννης και Άγκυρας θυμίζει άλλους καιρούς τελευταία, φραστικά τουλάχιστον. Σειρά Αυστριακών αξιωματούχων με πρωτεργάτη τον υπουργό Εξωτερικών Κουρτς, έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στον Ερντογάν για τις αυταρχικές ενέργειές τους. Ουσιαστικά η Αυστρία έχει μετατραπεί σε συνείδηση της Ευρώπης, αφού οι «μεγάλοι» της ΕΕ, για πολιτικούς και όχι μόνο λόγους σιωπούν.


Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους μετά και τις απαγορεύσεις υπέρ του Ερντογάν προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Αυστρία πριν το τουρκικό δημοψήφισμα, έγραφε το ρωσικό Sputnik που έχει λόγους να επιχαίρει όταν ανακύπτουν «αγκάθια» στον δρόμο των αντιπάλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετά τα όσα έγινα δε στο δημοψήφισμα η Βιέννη ξεκαθάρισε πως η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση είναι εκτός συζήτησης. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με την σχέση ΕΕ- Τουρκίας. Πρέπει να τερματιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες και να επικεντρωθούμε σε μια συμφωνία καλής γειτονίας», είχε πει ο Κουρτς.

Η στρατηγική της Άγκυρας, κατά συνέπεια, αναφέρει Ρώσος αναλυτής, μπορεί να επικεντρωθεί στην πολιτική αντιποίνων με σκοπό την «απομόνωση της Αυστρίας από το ΝΑΤΟ», απειλώντας και την στρατιωτική παρουσία της κεντροευρωπαϊκής χώρας στην ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο.

Φυσικά αν η Τουρκία συνεχίσει την πολιτική των προκλήσεων και εντός της συμμαχίας οι συνέπειες δεν θα είναι ελαφρές. Ήδη οι ΗΠΑ πιέζουν στην Συρία με όχημα τους Κούρδους του YPG και η συμμαχία-λυκοφιλία με τη Ρωσία δεν εξασφαλίζει την Άγκυρα.
defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ