2017-05-26 15:50:39
Φωτογραφία για «ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ» ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Ν.Δ.
Για «αλχημείες» κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης, με αιχμή τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ. «Η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο υπουργείο Εργασίας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο» αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. προσθέτοντας πως «τα τραγελαφικά γεγονότα συνεχίζονται, επιβεβαιώνοντας το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στον ΕΦΚΑ».

Όπως σημειώνει ο κ. Βρούτσης, μέσα από δύο κυβερνητικές ανακοινώσεις, μια του υπουργείου Οικονομικών και μία του υπουργείου Εργασίας, φαίνεται να έχουν χαθεί 150.000.000 ευρώ εισφορών του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο βουλευτής της Ν.Δ.: «Με ανακοίνωσή του, ο ΕΦΚΑ ισχυρίζεται ότι, το πρώτο τετράμηνο του 2017, εισέπραξε από το Δημόσιο 84.500.000 ευρώ, ως εργοδοτικές εισφορές για λογαριασμό των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα, όμως, με τα επίσημα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αυτό, για το πρώτο τετράμηνο του 2017, ανέρχεται σε 233.000.000 ευρώ. Δηλαδή, απόκλιση 150.000.000 ευρώ» παρατηρεί ο κ. Βρούτσης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «Πρόκειται για ''αλχημεία'' που στήθηκε, στην προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας να αποδείξει ότι ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ για το πρώτο τετράμηνο του 2017 είναι πλεονασματικός. Την ώρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις και φέρνουν εξοντωτικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, την ίδια ώρα μεθοδεύουν την αλλοίωση της πραγματικότητας με επικοινωνιακά τεχνάσματα» σχολιάζει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. κατηγορώντας το υπουργείο Εργασίας ότι «με μπακαλίστικες διαδικασίες και ''αλχημείες'', επιδιώκει να κάνει το μαύρο, άσπρο».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ