2017-05-27 11:50:31
Φωτογραφία για Πως η επίθεση στο Μάντσεστερ «δικαιολογεί» Βρετανική επέμβαση στη Συρία
 

Μετά την πρόσφατη  τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη χώρας  από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», για πρώτη φορά από το 2007.

Ωστόσο, η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι δραματικά διαφορετική τώρα απ’ όταν οι δρόμοι του Λονδίνου και το αεροδρόμιο της Γλασκώβης ήταν οι στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων τον Ιούνιο του 2007.

Αυτό εν μέρει οφείλεται στο μυστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2015, γνωστό ως «Επιχείρηση Temperer.» Το σχέδιο επιτρέπει έως και 5.000 Βρετανούς στρατιώτες να αναπτυχθούν στους δρόμους της χώρας τους. Σχεδόν 1.000 στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί, με ένοπλους αξιωματικούς ειδικευμένους για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρθηκε το 2015, το σχέδιο περιλαμβάνει την αποστολή στρατευμάτων για τη φύλαξη βασικών στόχων σε μεγάλες πόλεις, αν η Daesh (Ισλαμικό Κράτος) ή άλλες τρομοκρατικές ομάδες ξεκινήσουν πολλαπλές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Μετά τον βομβαρδισμό του Μάντσεστερ, η Μέι και άλλοι στην βρετανική κυβέρνηση «προειδοποιούν» επανειλημμένα ότι μια άλλη τρομοκρατική επίθεση είναι «προ των πυλών».

Όμως, η βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας, δεδομένου ότι υπάρχει τώρα μια καλή αφορμή και αυξημένη πιθανότητα το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει στρατιωτική δράση στο εξωτερικό – ιδιαίτερα στη Συρία, όπου οι αμερικάνοι σύμμαχοι τους έχουν αμοιβαίο συμφέρον να πιέσουν για αλλαγή καθεστώτος. Αλλά μεγαλύτερο συμφέρον και αδημονία έχει πάνω απ’ όλα το Ισραήλ. Πριν λίγες μέρες, Ισραηλινός υπουργός και πρώην αξιωματούχος του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα να δολοφονήσουμε τον Άσαντ – είναι τόσο απλό!», κατηγορώντας τον για μια ακόμα φορά για χρήση χημικών, κάτι που δεν αποδείχθηκε ποτέ!

Πράγματι, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Μέι δείχνουν ήδη μια ραγδαία αύξηση προς την πίεση ώστε να παρθεί απόφαση εμπλοκής της Βρετανίας με επέμβαση στη Συρία σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι οποιαδήποτε απόφαση για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου και «θα πρέπει να δοκιμαστεί».

Ο Johnson δήλωσε επίσης ότι «θα ήταν πολύ δύσκολο για μας να πούμε όχι» στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ, αν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑ. Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας, Michael Fallon, αρνήθηκε να αποκλείσει «ένα πυρηνικό πρώτο χτύπημα» εναντίον ενός άλλου έθνους αν η χώρα θεωρηθεί ότι είναι υπό “εξαιρετική απειλή.”

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Μέι υπερασπίστηκε σθεναρά τις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλήσεις όπλων της βρετανικής κυβέρνησης προς τη Σαουδική Αραβία – μια κορυφαία χρηματοδότη και παροχέα όπλων της Daesh. Η Μέι ειρωνικά υποστήριξε ότι οι πωλήσεις αυτές «βοήθησαν να κρατήσουν τους δρόμους της Βρετανίας ασφαλείς.»

Παρακολουθήστε ΕΔΩ την Μέι να υπερασπίζεται τις πωλήσεις όπλων της Βρετανίας προς τη Σαουδική Αραβία -μια κορυφαία χρηματοδότη του ISIS – υποστηρίζοντας ότι αυτό θα κάνει τους δρόμους της Βρετανίας ασφαλέστερους.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, βοηθάνε τα επιθετικά σχέδια της Μέι στη Συρία, με την The Sun να αναφέρει: «Δειλοί πολέμαρχοι του ISIS που κρύβονται στη Συρία – ανέλαβαν την ευθύνη για την άνανδρη επίθεση».

Για την Μέι, μια στρατιωτική δράση στη Συρία θα ήταν επωφελής τόσο βοηθώντας την να εξασφαλίσει την εκλογική νίκη της τον Ιούνιο, όσο και την εκπλήρωση του στόχου της αποσταθεροποίησης της Συρίας.

Με την συριακή κυβέρνηση και πάλι κάνοντας μεγάλα κέρδη κατά του Daesh και τους υποστηριζόμενους από τη Δύση «μετριοπαθείς αντάρτες», οι κυβερνήσεις υπέρ μιας παρέμβασης της Δύσης μπορεί τελικά να είναι έτοιμες να ασκήσουν πίεση για μια χερσαία εισβολή στη Συρίας. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη χιλιάδες στρατιώτες που δραστηριοποιούνται στη Συρία, και φαινομενικά μια πιθανή επίθεση στο προπύργιο της Daesh στη Raqqa – επίσης φαίνεται να πλησιάζει γρήγορα.

Η Ρωσία, ισχυρότερος σύμμαχος της Συρίας, φαίνεται επίσης να γνωρίζει ότι τα πράγματα μπορεί να «ζεσταθούν»  σύντομα, καθώς έχουν αναπτύξει τις δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιορδανίας.

πηγή: ANTIMEDIA μέσω i-gata.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ