2017-05-28 09:32:30
Φωτογραφία για ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΤΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
Για αυταπάτες κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι θέτει διαρκώς ψηλά τον πήχη και μονίμως περνά από κάτω.

«Η αξιολόγηση δεν έχει, ακόμη, ολοκληρωθεί αφού η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από τα προαπαιτούμενα που εμπεριέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προειδοποίησε ότι μία νέα καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα σημαίνει «ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για την πραγματική οικονομία η οποία έχει, εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης, στερηθεί πόρους ύψους 13,3 δισ. ευρώ».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Μία αποτυχία ως προς τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους θα σημαίνει, πιθανότητα, αδυναμία ένταξης στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και πρόσθετες δυσκολίες εξόδου στις διεθνείς αγορές με ρεαλιστικούς όρους».

Ερωτηθείς αν είναι πιθανή η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι: «Το ΔΝΤ, μέχρι σήμερα, χρηματοδοτικά, αντίθετα με ό,τι προβλέπεται, δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα» και επισημαίνει ότι αυτή η σχέση «μπορεί δυνητικά να συνεχίσει να υφίσταται, με κόστος, όμως, την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους». Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι «η παραμονή στην εξουσία, για λίγο ακόμη, με κάθε κόστος, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ