2017-05-29 08:51:14
Φωτογραφία για Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Συγκλονίζει ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Πευκιανάκης
Τον γνώρισε στα 16 του χρόνια. Τότε τον είχε δει για πρώτη φορά σε μια συγκέντρωση της Ενωσης Κέντρου και από τις 15 Σεπτεμβρίου 1977 δεν έλειψε ποτέ από κοντά του. Ο Γιάννης Πευκιανάκης, το alter ego για κάποιους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με ραγισμένη φωνή από την συγκίνηση για τον χαμό του ανθρώπου στον οποίο ήταν δίπλα επι 40 ολόκληρα χρόνια μίλησε στον ΣΚΑΙ για όσα έζησε μαζί του.

Ο κ. Πευκιανάκης είπε ότι δικαιώθηκε εν ζωή και ότι αν τον αφήναμε να κυβερνήσει ακόμα τέσσερα χρόνια τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει εδώ που έφτασαν σήμερα.

«Είχε την ευτυχία να δει τους Έλληνες να λένε ότι δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση αν είχαμε ακούσει τον Μητσοτάκη και τον αφήναμε να κυβερνήσει ακόμα τέσσερα χρόνια», είπε. Είπε μάλιστα ότι η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη: «Η πιο δραματική του στιγμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Εκείνη την ημέρα έζησα έναν Μητσοτάκη που ήταν ένα λιοντάρι που το είχαν πληγώσει. Η ομιλία του στην Βουλή έδειξε ότι ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από όλα την χώρα», είπε.


Είπε ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γλίτωσε την Κρήτη από τον εμφύλιο και ότι «Είχε λόγο και τον τηρούσε τον λόγο του, αν σου έλεγε "ναι", ήταν "ναι", αν πίστευε πως πρέπει να σου πει "όχι", σου έλεγε ευθέως "όχι"». Για την απώλεια της Μαρίκας Μητσοτάκη είπε ότι ικράθηκε με τον χαμό της γυναίκας του, πριν από πέντε χρόνια. Μάιο έφυγε και η Μαρίκα, είπε ο Γιάννης Πευκιανάκης και συμπλήρωσε: «Δεν μπορείτε να πιστέψετε με πόση τρυφερότητα μιλούσε ο ένας στον άλλον».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ