2017-06-01 13:36:11
Φωτογραφία για Πέθανε ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης
Νικημένος από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης. Ο σεναριογράφος που είχε γράψει το σενάριο επιτυχημένων σειρών όπως του ΑΝΤ1 «Και οι Παντρεμένοι έχουν Ψυχή», αρχικά πήγε στο νοσοκομείο για ρευματοειδή αρθρίτιδα αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως είχε κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Ο ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος έκανε γνωστή την άσχημη είδηση ως εξής:

Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας και άνθρωπο του πολιτισμού, τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Έναν από τους πολλούς γενναίους που αντιστάθηκαν με τη δράση του και τα κείμενα του στη χούντα των συνταγματαρχών. Που συνελήφθη για τη δράση του από το φασιστικό καθεστώς, καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίσθηκε για δυόμιση χρόνια. Ο Λευτέρης στη συνέχεια αφιερώθηκε στην συγγραφή σεναρίων και δημιούργησε δεκάδες επιτυχίες (« Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», κ.α
. ). Τα τελευταία χρόνια όλοι θυμόμαστε τα κοφτερά και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα του στη εφημερίδα μας, την Αυγή. Ο σύντροφος Λευτέρης είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε την δραστηριότητα του και τέλος τον πήρε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για την ζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής.

Ο ίδιος ο Λευτέρης Καπώνης επιστράτευε το χιούμορ του, μιλώντας στην εφημερίδα Freddo για να περιγράψει τα παιχνίδια της μοίρας που του έφερε μαζί επαγγελματική επιτυχία και ασθένεια «Πήγα για ρευματοειδή αρθρίτιδα στα δάχτυλα και μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις για άλλα πράγματα. Ο γιατρός μου έδινε ένα 5% να έχω κάτι σοβαρό και τελικά είχα αυτό. Ήμουν στα Εφημερεύοντα και ο γιατρός ήταν μικρός και ό,τι είχε διαβάσει το εφάρμοζε. Μου είπε μια γιατρίνα πως είμαι πολύ τυχερός που έπεσα πάνω σε αυτόν που τα τσεκάριζε όλα. Όπως, επίσης, ήμουν τυχερός, γιατί με προειδοποίησε μια αρθρίτιδα. Τελικά το πρόβλημα το είχα στον πνεύμονα. (…) Ο γιατρός μού είπε πως αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με τη χημειοθεραπεία. Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε πως είμαι ασφαλής», είπε ο Λευτέρης Καπώνης.

Μάλιστα, όπως τόνισε, την ημέρα που ενημερώθηκε από τον γιατρό για το πρόβλημα υγείας του, δέχτηκε πρόταση να ξεκινήσει να γράφει το νέο κύκλο της σειράς «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». «Μόλις μου ανακοίνωσε ο γιατρός τι έχω, γύρισα σπίτι και την ίδια μέρα με είχα πάρει τηλέφωνο για να μου κάνουν την πρόταση από τον Αντ1. Λίγες ημέρες μετά κι ενώ μόλις είχα ξεκινήσει τις θεραπείες, με πήρα από άλλο κανάλι για άλλη δουλειά. Γέλαγα μόνος μου. Έλεγα “δε γίνονται αυτά”».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ