2012-05-22 14:08:09
Φωτογραφία για Ο Τσίπρας έφερε την Ελλάδα στο προσκήνιο της Ευρώπης
Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στις ευρωπαϊκές Συνόδους και στα ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα με δυναμικό τρόπο. Η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα για ακύρωση του Μνημονίου ξαναβάζουν επιτακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη χώρα μας και αναγκάζουν τους ευρωπαίους ηγέτες αλλά και την ευρωπαική κοινή γνώμη να ξαναδούν το ελληνικό πρόβλημα με .... νέα μάτια.

Η εκλογική υποχώρηση, στις 6 Μαίου, των κομμάτων που στήριξαν το δεύτερο Μνημόνιο και υπερασπίστηκαν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων θορύβησαν τους ευρωπαίους ηγέτες και κυρίως την Αγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί που ήταν ακόμη Πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας. Στο ευρωπαικό σκηνικό εμφανίστηκε αναπάντεχα ο Αλέξης Τσίπρας, άγνωστος για τους ευρωπαίους επικεφαλής ενός ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος στην Ελλάδα. Η επιθετική του τακτική κατά του Μνημονίου, της λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας μας και η προβοκατόρικη  φρασεολογία   του απέναντι στα ιερά τέρατα της ευρωπαικής πυραμίδας, τάραξε τα νερά.


Τα ρεπορτάζ και τα πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ευρώπη, κυρίως στον άξονα Γαλλίας και Γερμανίας, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Ο γαλλικός και γερμανικός τύπος οργιάζει, όλοι ενδιαφέρονται για τον νέο ηγέτη της ελληνικής αριστεράς που θέλει να αλλάξει την ευρωπαική ατζέντα και να δώσει νέο περιεχόμενο στην ευρωπαική αληλλεγγύη.

Η ευρωπαική κοινή γνώμη ανακαλύπτει ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν προχωράει, ότι οι ελληνικές εκλογές τίναξαν τα κυβερνητικά κόμματα στον αέρα και ότι η ΕΕ αναγκάζεται να αλλάξει ρότα και να υπερασπιστεί την ανάπτυξη των χωρών που πλήττονται από τη λιτότητα και την ανεργία.

Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην γαλλική προεδρία εκτινάσσει κατακόρυφα τις μετοχές της Ελλάδας. Η Μέρκελ ασχολείται πυρετωδώς με το νέο «αγκάθι» που λέγεται Τσίπρας και φτάνει στο σημείο να κάνει παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας ζητώντας να γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ. Ενας δημόσιος διάλογος ξεκινάει στην Ευρώπη, μεταξύ οικονομικών αναλυτών και πολιτικών, για τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα (ξανα)έγινε μόδα στην ΕΕ και ίσως αυτό αποβεί θετικό για τη χώρα μας !
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ