2012-05-22 14:20:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης προειδοποιεί: Προσοχή σε ποιους ανοίγετε την πόρτα σας!
Αν σας χτυπήσουν το κουδούνι και ισχυριστούν ότι είναι από τον ΟΤΕ ή από κάποια άλλη εταιρεία παροχής τηλεφωνίας και internet και σας ζητήσει να μπει είτε στο σπίτι σας είτε στον κοινόχρηστο χώρο για να ελέγξει τις γραμμές του τηλεφώνου ή τις γραμμές του internet σε καμία περίπτωση μην ανοίξετε (εκτός αν έχετε κανονίσει εσείς κάποιο ραντεβού με κάποιον τεχνικό).

Κυκλοφορεί μια σπείρα διαρρηκτών που υποστηρίζουν ότι είναι τεχνικοί τηλεφωνίας και internet.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο "τεχνικός" που θέλει και καλά να δει τις γραμμές του τηλεφώνου είναι κουστουμαρισμένος και κρατάει ένα σημειωματάριο και συνήθως τον περιμένουν λίγα μέτρα πιο κάτω δύο με τρία άτομα σε αυτοκίνητο.

Υπάρχουν περιστατικά που οι συγκεκριμένοι "τεχνικοί" χτυπάνε τα κουδούνια ακόμα και τα σαββατοκύριακα (τα σαββατοκύριακα οι τεχνικοί δεν επισκέπτονται σπίτια, τουλάχιστον όχι από όσο γνωρίζω).


Να ξέρετε ότι ποτέ και για κανένα λόγω δεν θα σας στείλει ο πάροχος τηλεφωνίας σας και internet τεχνικό στο σπίτι χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο τηλεφώνημα πρώτα και κυρίως τηλεφώνημα δικό σας.

Καλό θα είναι άμα σας τύχει κάτι τέτοιο να πάρετε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία να κάνετε μια πλήρη και αναλυτική περιγραφή για το περιστατικό και την εμφάνιση τους όπως επίσης καλό θα είναι, αν τα καταφέρετε, να τραβήξετε και μερικές φωτογραφίες ώστε η αστυνομία να ξέρει ποιον να κυνηγήσει και να έχει μερικά στοιχεία στην διάθεση της.

Συγκεκριμένο περιστατικό είχα πρόσφατα στην περιοχή μου όπως επίσης αρκετοί γνωστοί μου στις περιοχές του Βύρωνα, Δραπετσώνας, Καλλιθέας, και Κερατσίνι.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο "τεχνικός - ντελιβιράς" έφυγε με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο με τρεις επιβάτες.

Μεγάλη προσοχή που ανοίγετε και σε περίπτωση που πέσετε θύματα τέτοιου περιστατικού προσπαθήστε να συλλέξετε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε (φωτογραφίες, βίντεο, συγκρατήστε χαρακτηριστικά προσώπου, ύψους, πινακίδες αυτοκινήτων ή μηχανών και γενικά κάθε στοιχείο που θα βοηθήσει τις αρχές και να συλλάβουν άλλα και να έχουν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουν σε σύλληψη).

*Αν όταν σας χτυπήσουν το κουδούνι σας αναφέρουν και το όνομα κάποιου πάροχου πχ ΟΤΕ μετά το τηλεφώνημα στην αστυνομία πάρτε τηλέφωνο και στον πάροχο που σας ανέφεραν και αναφέρετε το περιστατικό. Καλό θα είναι να υπάρχει και καταγγελία κατά αγνώστου και από τον πάροχο (αν και εφόσον αυτή γίνει βέβαια).

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Hollandreou η Louis de Funès;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Hollandreou η Louis de Funès;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ