2012-05-22 14:21:13
Φωτογραφία για REUTERS: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ''ΝΟΜΙΖΟΥΝ'' ΟΤΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ
Μυθεύματα των σύγχρονων Ελλήνων χαρακτηρίζει το Reuters, την αντίληψη μεγάλης μερίδας πολιτών στην χώρα ότι, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και δεν θα τους «πετάξει» ποτέ έξω.

Σύμφωνα με το πρακτορείο αρκετοί εκτιμούν ότι, οι προειδοποιήσεις από το εξωτερικό που αναφέρουν πως η Αθήνα δεν μπορεί να παραμείνει στο ευρώ εάν απορρίψει τους όρους του πακέτου διάσωσης, δεν είναι πραγματικές.

Παρά τις αρνητικές προοπτικές για την χώρα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για μεγάλη μερίδα πολιτών που πιστεύουν πως αφού βρέθηκαν χρήματα για την διάσωσή της στο παρελθόν, αυτό θα συμβεί ξανά.

«Και ενώ όλα δείχνουν ότι, η Ελλάδα οδεύει σε έξοδο από το ευρώ και σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην χώρα αρνούνται να πιστέψουν ότι αυτό θα συμβεί», σημειώνει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει παράδοξο το γεγονός ότι, στις δημοσκοπήσεις το 75% των πολιτών δηλώνουν πως επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ, αλλά τα 2/3 αντιτίθενται σε μια διεθνή διάσωση, που είχε ως αποτέλεσμα την σκληρή μείωση μισθών, συντάξεων καθώς και περικοπές στις θέσεις εργασίας.


Υπογραμμίζει ότι, τόσο η Φρανκφούρτη, όσο και οι Βρυξέλλες θεωρούν απίθανο για την Ελλάδα να έχει το ένα χωρίς το άλλο και επισημαίνουν ότι, ένα όχι στο σχέδιο διάσωσης, συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στην δραχμή.

Σύμφωνα με παρατηρητές της ελληνικής σκηνής που επικαλείται το Reuters, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν στις εκλογές βασισμένοι σε αυτούς τους «μύθους».
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ