2012-05-22 14:40:03
Φωτογραφία για Από την παρ' ολίγον διάλυση, στο γάμο με το ΣΥΡΙΖΑ!
Γάμο αλλά δεξιά θυμίζει το deal στο οποίο τελικά κατέληξε η Κοινωνική συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη διαφορά είναι ότι η Λούκα Κατσέλη δεν θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ , όπως αρχικά είχε συζητηθεί, αλλά στελέχη της θα μπουν στα ψηφοδέλτια, προφανώς σε εκλόγιμη θέση. Ένας από αυτούς θα είναι ο Λάμπρος Μίχος στη Β’ Αθήνας .

Η απόφαση κρύβει έντονο παρασκήνιο και παρ ολίγον τη διάλυση της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Τα δυο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν στα μαχαίρια, όταν άρχισαν να διαφαίνονται οι προθέσεις της Κας Κατσέλη να συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ την κάθοδο της μαζί τους, αναζητώντας όπως πολλοί την κατηγορούσαν έδρανο στη βουλή. Το ποτήρι ξεχείλισε με το άκουσμα της πρότασης Τσίπρα για τον σύζυγο Λούκας, Αρσένη, με τις κατηγορίες για πολιτική συναλλαγή.

Εκεί άρχισαν και οι συζητήσεις για την επιστροφή Καστανίδη στο ΠΑΣΟΚ, αν και ο πρώην υπουργός με τον Βαγγέλη Βενιζέλο είναι ορκισμένοι εχθροί. Αν έφευγε ο Χάρης Καστανίδης προς την Ιπποκράτους θα έφευγε και ο Λάμπρος Μίχος, επιστήθιος φίλος του.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Κου Καστανίδη λειτούργησε καταλυτικά και τελικά μπροστά στο ενδεχόμενο διάλυσης του κόμματος, αποφασίστηκε η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ άνευ Λούκας , γιατί όπως λένε συνεργάτες της θέλει να δείξει την αυτοτέλεια της Κοινωνικής Συμφωνίας.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χημική ανάλυση της γυναίκας…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χημική ανάλυση της γυναίκας…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ