2017-06-04 13:44:09
Φωτογραφία για Μνήμες Χέιζελ στο μετρό του Τορίνο - Ελληνας γιατρός βρισκόταν εκεί και εξηγεί
Στις 29 Μαΐου συμπληρώθηκαν 32 χρόνια από την τραγωδία του Χέιζελ, από τον ματωμένο τελικό της ντροπής ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ  Χθες, η Κυρία έπαιζε σε έναν ακόμη τελικό, υπό τον φόβο της παγκόσμιας τρομοκρατίας και λίγο έλειψε να ξυπνήσουν μνήμες από εκείνη την τραγωδία.

Χίλιοι τετρακόσιοι Ιταλοί τραυματίστηκαν (οκτώ έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση), όχι στο γήπεδο του Κάρντιφ, όπου η Γιουβέντους έπαιζε με τη Ρεάλ, αλλά στο Τορίνο.

Είχαν συγκεντρωθεί να δουν τον τελικό της αγαπημένης τους ομάδας και έχασαν την ψυχραιμία τους όταν εξεράγη ένας μηχανισμός με πυροτεχνήματα.

 Φοβήθηκαν ότι πρόκειται για μία ακόμη τρομοκρατική ενέργεια και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο γιατρός Αγγελος Νικάς που εργάζεται στην Ελβετία ταξίδεψε στην Ιταλία για αναψυχή κι έκανε το καθήκον προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες Ιταλούς. Ο κ. Νικάς μίλησε στο Newsit.gr για όσα έζησε στο Τορίνο και εξήγησε πώς τραυματίστηκαν τόσοι πολλοί άνθρωπο:  “Στην αρχή είπαν ότι ήταν αυτοσχέδιος μηχανισμός και έπειτα μια αυτοσχέδια κατασκευή με πυροτεχνήματα. Ο κόσμος φοβήθηκε πιθανή τρομοκρατική ενέργεια κι άρχισαν να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις.


Ποδοπατήθηκαν, χτύπησαν, έσπασαν τζαμαρίες, άλλοι δοκίμασαν να κάνουν πλιάτσικο και υπήρχε παντού αστυνομία. Εφτασε ο κόσμος σε ένα σταθμό του μετρό και έπεσαν με φόρα με αποτέλεσμα μια μπάρα να υποχωρήσει και να πέφτουν στο κενό. Ασθενείς που περιθάλψαμε μας περιέγραψαν ότι τραβούσαν κόσμο για να τους σηκώσουν και πάλι πάνω... Νομίζω ότι στο σταθμό του μετρό τραυματίστηκαν οι περισσότεροι. Εκεί ήταν τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Επιστρέφοντας το βράδυ είδαμε πολλές εστίες με ασθενοφόρα στην πόλη. Εμείς δεν είχαμε εικόνα τότε ότι είναι τόσοι πολλοί οι τραυματίες, νομίζαμε ότι είναι 100-200".

Ακούστε τι είπε  
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γυναίκα έπεσε στο Θερμαϊκό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γυναίκα έπεσε στο Θερμαϊκό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ