2017-06-12 18:21:06
Φωτογραφία για Σε ετοιμότητα ο Στρατός - Ενεργοποιείται ο Ξενοκράτης!
Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ μπήκαν σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις της Λέσβου, η οποία το μεσημέρι της Δευτέρας  χτυπήθηκε από σεισμό 6,3 Ρίχτερ.

Άμεση ήταν  η αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λέσβο, έδωσε εντολή να τεθούν σε ετοιμότητα όλες οι Μονάδες του νησιού ώστε με την ενεργοποίηση του σχεδίου Ξενοκράτης να παρέχουν άμεση βοήθεια εφόσον ζητηθεί η συνδρομή τους.

Παράλληλα ενημέρωσε και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αναμένει τις εξελίξεις.

Το ΤΕ Πλωμαρίου που βρίσκεται στην περιοχή που φαίνεται να έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον σεισμό, δεν έχει αναφέρει κάποιο πρόβλημα.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Λέσβου. Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή που έγινε αντιληπτή μέχρι την Αττική!

Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,3 Ρίχτερ.


Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.

Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου.

PRONEWS

ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/eidikes-dynameis/604177_se-etoimotita-o-stratos-energopoieitai-o-xenokratis
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ