2017-06-14 18:45:38
Φωτογραφία για ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ Ν' ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ
Σημαντική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τη ζημιά η οποία προκλήθηκε από την κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο το Σάββατο, σημειώνοντας ότι θα πάρει σημαντικό χρόνο για να αποκατασταθεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την Τετάρτη την περιοχή για να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών και ενημερώθηκε για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τη ΔΕΗ και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του: «Άμεση προτεραιότητα είναι η αντικειμενική διερεύνηση των αιτιών της κατολίσθησης, αλλά και η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των Αναργύρων». «Μία δέσμευση, η οποία έχει αναληφθεί από την Ελληνική Πολιτεία από το 2011, αλλά, δυστυχώς, έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα πολύ. Τώρα, πια, καθίσταται επιτακτική ανάγκη, διότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «θα περιμένουμε και θα ερευνούμε συνέχεια, σε συνδυασμό με την Επιχείρηση, τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, για να ξαναλειτουργήσει το ορυχείο και ο σταθμός του Αμυνταίου». Επίσης, όπως είπε, ζήτημα προτεραιότητας είναι η εξασφάλιση της λειτουργίας του δικτύου τηλεθέρμανσης, το οποίο καλύπτει 10.000 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου. «Δυστυχώς, αυτή η μεγάλη καταστροφή ήρθε σε μία στιγμή όπου η ΔΕΗ είναι, ήδη, οικονομικά επιβαρυμένη
. Γι’ αυτό και επιβάλλεται, το συντομότερο δυνατό, να προχωρήσει ένα επιθετικό σχέδιο εξυγίανσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που θα εξασφαλίσει μία ισχυρή και βιώσιμη ΔΕΗ στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ