2017-06-15 21:03:08
Φωτογραφία για ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Υπερπτήσεις των Τούρκων σε Κίναρο και Κάρπαθο!
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ με νόημα από τους Τούρ­κους, την ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρισκόταν στη Λέρο μαζί με τους Αρχη­γούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και τον Αρχηγό Στόλου.

Τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κίναρο, όπου το Π.Ν. έχει χάσει τρία στελέχη του, όταν ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ συνετρίβη σε βραχώδη περιοχή του νησιού. Πάνω από την Κίναρο είχαν πετάξει και την ημέρα που έπεσε το ελι­κόπτερο Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, με αποτέλεσμα τέσσερα στελέχη του Στρα­τού να σκοτωθούν.

Αμέσως μετά την υπερπτήση στην Κίναρο, τα τουρκικά F-16 προσέγγισαν την Κάρπαθο. Εκεί που είχε σκοτωθεί ο Κώστας Ηλιάκης κατά τη διάρκεια αερομαχίας. Οι υπερπτήσεις έγιναν σε μεγάλο ύψος, περίπου στα 27.000 πόδια.

Την ίδια ώρα ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος από τη Λέρο, όπου βρέθηκε για να εγκαι­νιάσει 12 κατοικίες που προορίζονται για στελέχη του Π.Ν., ανακοίνωνε τις προ­κλήσεις και έστελνε μήνυμα στην Τουρ­κία λέγοντας:


«Έχει ενισχυθεί η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη Δωδεκάνη­σο και σε όλη την ακριτική Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας κληρωτός ο οποίος να μην υπηρετήσει για τουλάχιστον τρεις μήνες στην ακριτική Ελλάδα, στα νησιά μας και στον Έβρο. Αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, με τα πλοία μας, τα οποία, παρ’ όλη την οικονομική δυσκολία που έχουμε αντιμε­τωπίσει τα τελευταία χρόνια, κατάφεραν, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, με τη μεγάλη άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, να αναπτύξουν το σύνολο του Στόλου. Με θυσίες που κάνουν οι ίδιοι οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι ναύ­τες του Πολεμικού Ναυτικού. Η Πολεμική μας Αεροπορία αντιμετωπίζει κάθε απει­λή. Πριν από λίγη ώρα είχαμε είσοδο τεσ­σάρων αεροσκαφών της τουρκικής αερο­πορίας, παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και αναχαίτιση από την Πολεμική μας Αεροπορία. Ο Στρατός Ξηράς βρίσκε­ται και αυτός εδώ προκειμένου ανά πάσα στιγμή, μαζί με την Εθνοφρουρά, να απα­ντήσει σε κάθε απειλή. Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα. Επιθυμούμε την ειρήνη και τη συνύπαρξη με τους άλλους λαούς. Αλλά θέλω να ξέρουν όλοι πολύ καλά ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσον αφορά την εδαφική μας ακεραιότη­τα, τα κυρίαρχα δικαιώματά μας, τις αρχές μας, τις αξίες μας και την πίστη μας».

Κατάδυση Καμμένου

Κατάδυση στη Λέρο και στο «Βασίλισσα Όλγα» έκανε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος! Όχι μόνος. Είχε μαζί του δύο «βάτραχους». Τον Α/ΓΕΕΘΑ Β. Αποστολάκη και τον Αρχηγό Στόλου I. Παυλόπουλο.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην ομιλία του σε ένα σχέδιο που μπορεί να αυξήσει πάρα πολύ τον τουρισμό στο νησί. Κι αυτό το σχέ­διο έχει σχέση με την κατάδυση που έκα­νε: «θέλω επίσης να αναφέρω ότι, ερχό­μενοι σήμερα εδώ με τον Αρχηγό του Γενι­κού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αρχη­γό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και τον αρχηγό Στόλου, κάναμε μια κατάδυση στο “Βασίλισσα Όλγα”. Αυτό το ιστορικό πλοίο μπορεί να αποτελέσει ένα υποβρύ­χιο μουσείο, μαζί με τα άλλα υποβρύχια μουσεία που υπάρχουν στη Λέρο, και σε συνεργασία με τον δήμο και την Περιφέρεια να αναδείξουμε το νησί ως κέντρο καταδυτικού τουρισμού. Τρία εκατομμύ­ρια τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση επισκέπτονται για λόγους καταδυτι­κού τουρισμού την Ευρώπη, αλλά και την Αφρική. Ήδη, περιοχές όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Τουρκία έχουν “κλείσει” λόγω της πολιτικής κατάστασης που επι­κρατεί. Η πατρίδα μας, λοιπόν, έχοντας τις δυνατότητες, την τεράστια ομορφιά, αλλά και τον τεράστιο πολιτισμικό πλού­το, μπορεί να υποδεχθεί αυτόν τον κατα­δυτικό τουρισμό και η Λέρος μπορεί να αποτελέσει την πρωτεύουσα».

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-15/06/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ