2017-06-16 16:24:53
Φωτογραφία για Αποκλειστικές φωτο: Νταλίκες περίμεναν τo φορτίο του ύποπτου πλοίου
Τέσσερα φορτηγά περίμεναν σε περιοχή των Σφακίων για να παραλάβουν το φορτίο όπως φαίνεται... στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Flashnews.gr

Φορτηγό πλοίο, με σημαία Τανζανίας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανόν μεταφέρει λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος στον όρμο των Σφακίων.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα, Ουκρανοί υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, οπως συνεβη και στην περιπτωση του Ουκρανικου αλιευτικου. Το Μαυροβουνιο δε ειναι χαρακτηρισμενο ως παγκοσμιο κεντρο διακινησης λαθραιων τσιγαρων.

Σχετικά με την πορεία του πλοίου, κατά την συνήθη τακτική των λαθρέμπορων, δηλώνεται ένας ψεύτικος τελικός προορισμός αφού τα καράβια κάνουν μανούβρα και επιστρέφουν με κατεύθυνση τα παράλια της Κρήτης για να ξεφορτώσουν σε απόμερα σημεία το εμπόρευμα τους.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε 4 φορτηγά οχήματα που φαίνονται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Flashnews.gr, οι οδηγοί των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν αφήνοντας ακόμη και τα κλειδιά των φορτηγών.


Πρόκειται για δύο νταλίκες με πινακίδες Βουλγαρίας και δύο νταλίκες με πινακίδες Ελλάδας, ενώ απο τις καμπίνες των οδηγών ελήφθησαν αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Το πλοίο οδηγείται συνοδεία σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 8 το βράδυ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ