2017-06-19 10:43:21
Φωτογραφία για Φύλλο και φτερό οι προσλήψεις σε Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ από την Εξεταστική Επιτροπή! Τι αναζητείται
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report

Φύλλο και φτερό κάνουν ήδη τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της βουλής τις προσλήψεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στο Ερρίκος Ντυνάν αλλά και στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο στόχαστρο μπήκαν τις τελευταίες ημέρες οι προσλήψεις που έχουν γίνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μετά και τις τοποθετήσεις στην επιτροπή του πρώην προέδρου του Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη.

Η κυβέρνηση –όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr – στοχεύει στο θέμα των προσλήψεων ώστε να αποδεχθεί ότι οι περισσότερες έχουν γίνει παράτυπα.

Άλλωστε σχεδιάζονται αλλαγές και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα με το νέο οργανόγραμμα που έχει ετοιμασθεί οι εργαζόμενοι φοβούνται απολύσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Οι συμβάσεις και οι «χρυσές» φακές των 12,5 ευρώ»


Προσλήψεις στο δημόσιο και μέσω Ντυνάν

Βέβαια άγνωστο παραμένει ένα τελικώς η κυβέρνηση θα θίξει τις υποθέσεις που αφορούν στην περίοδο πριν το 2010 καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr υπάρχει πολιτική συμφωνία να μην αγγιχτεί εκείνη η περίοδος και η έρευνα της εξεταστικής να περιορισθεί στο διάστημα μετά το 2010 οπότε και υπουργοί Υγείας ήταν Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Σε ότι αφορά πάντως στην περίοδο πριν το 2010 ακροθιγώς έθιξε το θέμα των παράτυπων προσλήψεων και ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης.

Άγνωστο παραμένει εάν θα εξετασθεί εκτός των άλλων ρύθμιση που είχε προωθηθεί επί κυβερνήσεως ΝΔ και με την οποία όσοι προσλαμβάνονταν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα (το οποίο λειτουργούσε να σημειωθεί με ιδιωτικά κριτήρια), είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στο δημόσιο σε προσωποπαγείς θέσεις.

Επρόκειτο για μία ρύθμιση που είχε διαρκέσει λίγους μήνες και από την οποία είχαν ευνοηθεί δεκάδες νεοπροσληφθέντες στο Ντυνάν, οι οποίοι εν μία νυκτί έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς βέβαια να περάσουν από καμία άλλη διαδικασία! Διαβάστε ΕΔΩ για τις πολιτικές ισορροπίες: «Που στοχεύει η εξεταστική σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο»

Όπως και να χει η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα τα συμπεράσματά της δεδομένου ότι το πολύ σε δύο μήνες από σήμερα θα πρέπει να έχει παραδώσει το πόρισμά της με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί και αποφασισθεί από την αρχή.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ