2017-06-19 21:12:31
Φωτογραφία για Μηνυτήρια αναφορά για σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο
Καταγγελίες για «περιπτώσεις που έχουν χαρακτηριστικά οργανωμένου ρατσιστικού πογκρόμ» Μηνυτήρια αναφορά για σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο κατατέθηκε, κατά αγνώστων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η μηνυτήρια αναφορά φέρει την υπογραφή των: Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος, πρόεδρος της «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Πέτρου Κωνσταντίνου, Δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α, Ελένη Τάκου, πολιτική επιστήμονας και Χρήστου Ηλιάδη μέλους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι καταγγέλλουν «περιπτώσεις που έχουν χαρακτηριστικά οργανωμένου ρατσιστικού πογκρόμ».

Η αντιπροσωπεία, η οποία συνάντησε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προσκόμισε στη δικαιοσύνη φωτογραφικό υλικό και βίντεο τα οποία όπως τονίζει «είναι συντριπτικά για τη δράση της φασιστική ομάδας. Σε αυτά τα στοιχεία, τα θύματα αναγνωρίζουν τους φυσικούς δράστες των δολοφονικών επιθέσεων, που δέχτηκαν» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση ταγμάτων εφόδου, με επαναλαμβανόμενες και οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου.


Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά: «Οι επιθέσεις έχουν σαφή και δηλωμένα από τους δράστες ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς οι επιθέσεις τους συνοδεύονται με ύβρεις για την καταγωγή των θυμάτων και απειλές με φράσεις όπως «φύγετε από την χώρα, θα σας χτυπάμε κάθε μέρα μέχρι να φύγετε» και άλλες παρόμοιες, που έχουν στόχο την κατατρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους. Συνεπώς, καθίσταται προφανές ότι οι δράστες ωθούνται στις πράξεις τους αποκλειστικά και μόνο από μίσος για την εθνική καταγωγή των θυμάτων και τη θρησκεία τους».

Μάλιστα, επισημαίνεται πως ενώ «κάποια από τα θύματα, έχουν προσφύγει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και έχουν υποβάλει μηνύσεις για συγκεκριμένες επιθέσεις έχοντας υποδείξει τους δράστες, αλλά καμία σύλληψη ή δίωξη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα».

«Η συστηματική αδράνεια της τοπικής αστυνομίας απέναντι στη συγκεκριμένη οργανωμένη βίαιη ομάδα, αφενός δημιουργεί στους δράστες την αίσθηση μιας ιδιότυπης «ασυλίας» και αφετέρου έχει προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους και παθόντες, καθώς η άρνηση της αστυνομίας να πράξει το καθήκον της, κατ’ ουσίαν ακυρώνει το δικαίωμά τους σε έννομη προστασία» υπογραμμίζεται.

Όπως καταγγέλλεται, οι ρατσιστικές επιθέσεις γίνονται με ορμητήριο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, ενώ η αντιπροσωπεία ζητεί να υπάρξει συσχετισμός όλων των σχετικών μηνύσεων σε μία ενιαία υπόθεση. Η μηνυτήρια αναφορά μελετάται από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Τέσσερις ημέρες πριν, η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε επίθεση στα γραφεία της στον Ασπρόπυργο με τίτλο: "Δολοφονική επίθεση αριστερής παρακρατικής συμμορίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο"

Άνανδρη δολοφονική επίθεση σε βάρος τριών μελών του κόμματός μας από είκοσι και πλέον αριστερούς, κουκουλοφόρους τρομοκράτες με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών σημειώθηκε χθες πριν το άνοιγμα των γραφείων μας στον Ασπρόπυργο.

Ανάμεσα στους τραυματίες και μία κοπέλα, η οποία δέχθηκε σφοδρή επίθεση με σφυριά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά κατάγματα στο χέρι και να δεχθεί επικίνδυνα χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι.

Την άνανδρη, δολοφονική επίθεση δεν καταδίκασε κανένα από τα κόμματα της βουλής, που αποτελούν πλέον ξεκάθαρους ηθικούς αυτουργούς αυτής και κάθε ανάλογης δολοφονικής ενέργειας σε βάρος της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
“SOS” από το Σισμανόγλειο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
“SOS” από το Σισμανόγλειο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ