2017-06-20 18:09:32
Φωτογραφία για Οικογενειακό επίδομα: Μάθετε από την online εφαρμογή αν είστε δικαιούχος της β’ δόσης
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι αιτούντες

Στη διάθεση του κοινού έθεσε ο ΟΓΑ σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου όσων υπέβαλαν αιτήσεις Α21 και διεκδικούν την πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος για το 2017 και συγκεκριμένα την δεύτερη δόση.

Με την εφαρμογή ελέγχου του ΟΓΑ μπορούν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει Α21 να δουν αν η αίτηση τους έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού και αν έχει εγκριθεί ώστε να είναι στην λίστα με την επόμενη πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος. 

Για να μπει ένας αιτών στην εφαρμογή θα πρέπει να γνωρίζει τον αριθμό της αίτησης ο οποίος είναι διαθέσιμος με τους κωδικούς TAXISnet στο aade.gr. Παράλληλα θα χρειαστεί και το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.

Για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε εδώ

H Διοίκηση του ΟΓΑ έχει ήδη ενημερώσει τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.


Στους δικαιούχους τωνοικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρι τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.

Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης.

Από την υπηρεσία του Gsis.gr μπορείτε να υποβάλλετε Αίτηση – Δήλωση (έντυπο Α21) για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογενειακά επιδόματα) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών. Οι γονείς υποβάλλουν την αίτηση για τα εξαρτώμενα τέκνα τους και ο επίτροπος για τα τέκνα των οποίων έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.

Βήμα – βήμα η αίτηση

Αν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος εμφανίζονται όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα:

Ελέγχω τα στοιχείαΕισάγω ή μεταβάλλω στοιχεία εφόσον απαιτείταιΚάνω οριστικοποίηση της αίτησης

Αν δεν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος

Συμπληρώνω τα γενικά στοιχεία της αίτησης (οικογενειακή κατάσταση, διαμονή)Συμπληρώνω τα στοιχεία των γονέων και των εξαρτωμένων τέκνων (ΑΜΚΑ, αρ. οικογ. μερίδας, δημοτολόγιο κ.λπ.)Συμπληρώνω τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομαΚάνω οριστικοποίηση της αίτησης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΔΩ

Δείτε σε πίνακα τα ποσά για: επίδομα τέκνων

Οδηγός χρήσης / Βοηθητικό υλικό

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (κενό έντυπο)

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21

Πληροφοριακά στοιχεία Οικογενειακών Επιδομάτων

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2017/06/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-online.html
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ