2017-06-22 15:28:41
Φωτογραφία για Πρίγκιπας Χάρι: Κανένας από τη βασιλική οικογένεια δεν θέλει να γίνει βασιλιάς
Κανείς στη βασιλική οικογένεια δεν θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα, όπως δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του σε αμερικανικό περιοδικό, προσθέτοντας πως «θα είμαστε συνεπείς στα καθήκοντά μας τη σωστή στιγμή».

«Υπάρχει κάποιος μέσα στη βασιλική οικογένεια που να θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δεν το νομίζω» δήλωσε ο Χάρι στο Newsweek, τονίζοντας πως το κάνουν «για το καλό των πολιτών».

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε και για τη δύσκολη συμμετοχή του στην κηδεία της μητέρας του, σε ηλικία 12 ετών, όταν μαζί με τον πατέρα του, τον παππού του, τον αδελφό του και τον θείο του ακολουθούσαν το φέρετρο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, κατά την πομπή στους δρόμους του Λονδίνου.

«Η μητέρα μου είχε μόλις πεθάνει κι εγώ έπρεπε να βαδίζω για πολλή ώρα πίσω από το φέρετρό της με χιλιάδες ανθρώπους να με κοιτούν και εκατομμύρια ακόμα να με βλέπουν από την τηλεόραση. Πιστεύω πως σε κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να ζητηθεί κάτι τέτοιο, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πιστεύω πως σήμερα δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Χάρι, ο οποίος έχει εξομολογηθεί πως αργότερα και με προτροπή του αδελφού του ζήτησε τη βοήθεια ειδικών για να διαχειριστεί τον θάνατο της μητέρας του.


Ο ίδιος τόνισε στο περιοδικό πως έχει εμπλακεί «στον εκμοντερνισμό της βρετανικής μοναρχίας». «Είναι μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Δεν θέλω να χαλάσω τη μαγεία, οι Βρετανοί πολίτες και όλος ο κόσμος χρειάζονται θεσμούς σαν αυτόν» ανέφερε. «Η μοναρχία είναι μια δύναμη του καλού» προσθέτει «και θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που πέτυχε η βασίλισσα για περισσότερα από 60 χρόνια. Αλλά δεν θα προσπαθήσουμε να μπούμε στα παπούτσια της».

Επαίνεσε τη μητέρα του που του έδειξε πώς να ζει μια φυσιολογική ζωή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κόσμος θα έμενε έκπληκτος από το πόσο «κανονικές» είναι οι ζωές του ίδιου και του αδελφού του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

«Κάνω μόνος μου τα ψώνια μου… Μερικές φορές ανησυχώ πως κάποιος θα με βγάλει φωτογραφία με το κινητό του… Αλλά είμαι αποφασισμένος να ζήσω μια σχετικά φυσιολογική ζωή και αν έχω την τύχη να αποκτήσω παιδιά, κι εκείνα θα κάνουν το ίδιο. Ακόμα κι αν ήμουν βασιλιάς, θα έκανα μόνος μου τα ψώνια μου» είπε χαρακτηριστικά.

Το BBC κάνει μια ενδιαφέρουσα επισήμανση για τη μακροσκελή συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι: Δεν περιλαμβάνει ούτε μία αναφορά στον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ