2017-06-22 18:33:12
Φωτογραφία για 5 λόγοι που ξυπνάς με πονοκέφαλο
Πρωινός πονοκέφαλος: Μια παράλογη κατάσταση που σου προκαλεί δυσφορία. Παράλογη γιατί απλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει από τη στιγμή που το μόνο πράγμα που έχει προηγηθεί είναι ύπνος, άρα ξεκούραση. Τι έχει συμβεί και το περνάς αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν 5 αιτίες στις οποίες μπορεί να αποδοθεί η πρωινή κεφαλαλγία.

Δεν κοιμήθηκες καλά

Σημασία δεν έχει να ξαπλώνεις σ' ένα κρεβάτι με κλειστά τα μάτια, αλλά να κοιμάσαι βαθιά και τουλάχιστον 7-8 ώρες. Αυτό χρειάζεται το σώμα σου, από την κορφή μέχρι τα νύχια ώστε να ξεκουραστεί πραγματικά. Όσο περισσότερο απομακρύνεσαι απ' αυτό, τόσο οι ορμόνες του στρες ερεθίζονται και αυτό έχει συνέπεια να αυξάνει η πίεση του αίματος και ο καρδιακός ρυθμός. Όλα αυτά οδηγούν σε φλεγμονές. Και ο πονοκέφαλος συχνά οφείλεται σε μία τέτοια.

Κοιμήθηκες πολύ

Ο ύπνος που υπερβαίνει τις 9 ώρες έχει σχετιστεί με μείωση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Όσο λιγότερη από αυτή την ορμόνη παράγεις εκεί πάνω, τόσο πέφτει η κυκλοφορία του αίματος, το οποίο επίσης πυροδοτεί συνθήκες ιδανικές για πονοκέφαλο. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί τη Δευτέρα το πρωί ξυπνάς με βαρύ κεφάλι; Κάποια έλιωσε στον ύπνο την Κυριακή...


Έχουν πέσει οι ενδορφίνες

Τα χαμηλά επίπεδα ενδορφίνης σχετίζονται με την ημικρανία. Το πρωί η συγκεκριμένη ορμόνη είναι εξ' ορισμού πεσμένη και επηρεάζει κι άλλες, όπως η σεροτονίνη που αναφέραμε παραπάνω. Το κακό νέο εδώ είναι πως οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν προς το παρόν γιατί υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι άνθρωποι έχουν πονοκέφαλο ενώ άλλοι όχι.

Ήπιες

Ο πιο εύκολα εξηγήσιμος πρωινός πονοκέφαλος είναι εκείνος που έπεται της μέθης. Οι πολλές ΠΟΤΑΡΕΣ αφυδατώνουν τον οργανισμό- αν δεν πίνεις νερό όσο πίνεις αλκοόλ- και αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της αιμάτωσης του εγκεφάλου, αφού το αλκοόλ επιδρά στα αιμοφόρα αγγεία.

Φταίει το ροχαλητό

Το ροχαλητό αποτελεί ήπια ένδειξη υπνικής άπνοιας. Το 50% των ατόμων που εμφανίζουν αυτή τη διαταραχή στην αναπνευστική λειτουργία κατά την οποία η αναπνοή κόβεται για δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αναφέρουν πρωινό και νυχτερινό πονοκέφαλο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ