2017-06-24 18:14:34
Φωτογραφία για Ποιοι οι λόγοι επίσκεψης του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στις ΗΠΑ
Μετά από πρόταση του Αμερικανού ομολόγου του

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, έπειτα από σχετική πρόταση του αμερικανού ομολόγου του Αρχηγού Στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος φέρει τον τίτλο του «Αρχηγού Επιτελείου του Αμερικανικού Στρατού» (Chief of Staff of the U.S. Army), Στρατηγού Mark A. Milley. Η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 26 και 27 Ιουνίου 2017 και ο Έλληνας Αρχηγός θα αναχωρήσει για την Ουάσινγκτων από το Σαββατοκύριακο.

Βασικά θέματα που πρόκειται να συζητήσει ο αντιστράτηγος Στεφανής με τον αμερικανό ομόλογό του είναι θέματα εκπαιδεύσεως του προσωπικού, ανταλλαγής στελεχών σε σχολεία και σχολές, αλλά και το κρίσιμο – για εμάς – θέμα της ενισχύσεως του αξιόμαχου του Ελληνικού Στρατού, μέσω της προσκτήσεως μεταχειρισμένου υλικού από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, ει δυνατόν δωρεάν. Τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτή της ολοκληρώσεως του προγράμματος για τα μεταχειρισμένα 15 (συνολικώς) CH-47D/SD Chinook, από τα οποία τα επτά έχουν φτάσει ήδη στην Ελλάδα, καθώς και το πρόγραμμα το 70 Kiowa.


Ο Στρατηγός (τεσσάρων αστέρων) Mark Alexander Milley, γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1958 και κατέχει σήμερα το αξίωμα του 39ου Αρχηγού Επιτελείου του Αμερικανικού Στρατού. Εντάχθηκε στον Αμερικανικό Στρατό το 1980, μέσω του θεσμού των ROTC, των εφέδρων αποφοίτων πανεπιστημίων, που λειτουργεί παράλληλα με την Στρατιωτική Ακαδημία του West Point, ως κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Έκανε μεταπτυχιακό στο Κολούμπια και ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στη «Διεθνή Ασφάλεια» από τη Σχολή Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού. Αρχικώς στον Αμερικανικό Στρατό εντάχθηκε ως αξιωματικός των τεθωρακισμένων (όπως και ο Έλληνας αρχηγός) αλλά πολύ γρήγορα «πέρασε» στις Ειδικές Δυνάμεις. Έχει περατώσει επιτυχώς τα σχολεία Ειδικών Δυνάμεων, Ranger και αλεξιπτωτιστών του Αμερικανικού Στρατού, ενώ έχει διοικήσει μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Ορεινού Πεζικού και Πεζικού από διμοιρία…και πάνω!

Έχει τεράστια εμπειρία από αποστολές και διοικήσεις στο εξωτερικό, αφού έχει υπηρετήσει ως παρατηρητής στο Σινά, στις επιχειρήσεις: Operation Just Cause (στον Παναμά, Operation Uphold Democracy στην Αϊτή, Operation Joint Endeavor στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Operation Iraqi Freedom στο Ιράκ και Operation Enduring Freedom στο Αφγανιστάν.

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ