2017-06-26 17:08:26
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε το προεκλογικό πρόγραμμα των γερμανών σοσιαλδημοκρατών
Εγκρίθηκε ομόφωνα το προεκλογικό πρόγραμμα των σοσιαλδημοκρατών ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα το συνέδριο του SPD στο Ντόρτμουντ της Βεστφαλίας το απόγευμα της Κυριακής το χαρακτήρισε «κυβερνητικό πρόγραμμα».

Σε ομιλία τους προς τους συνέδρους ο Μάρτιν Σουλτς έθεσε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και υποσχέθηκε νέες κοινωνικές παροχές, μειώσεις φόρων για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, διασφάλιση των συντάξεων και υψηλότερες δημόσιες επενδύσεις, αξιοποιώντας τα πλεονάσματα των τελευταίων ετών. Επιπλέον, ο υποψήφιος του SPD επανέλαβε ότι θέλει αν επιστρέψει στον κανόνα της πλήρους απασχόλησης στην αγορά εργασίας.

Οι πιθανότητες εκλογικού αποκλεισμού της Άνγκελα Μέρκελ από μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας μειώνονται, αλλά αρκετοί ελπίζουν σε μια προεκλογική ανάκαμψη του SPD, παρόμοια με αυτή των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, στις εκλογές που έγιναν στην Βρετανία στις 8 Ιουνίου.

Το SPD προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας του, από τον Σουλτς, στα τέλη Ιανουαρίου. Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση (Emnid poll) οι Χριστιανοδημοκράτες διευρύνουν την ποσοστιαία διαφορά τους κατά 15 μονάδες έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ