2017-06-27 09:17:09
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση τύπου «Καμόρα»
Στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης «οικογενειακού χαρακτήρα», που είχε έντονη δραστηριότητα στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, προχώρησε η Αστυνομία

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε έξι οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα» Αχαρνών και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, ηλικίας από 20 έως 56 ετών, καθώς και ένας ανήλικος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, επίσης, για κλοπή και πλαστογραφία. Σημειώνεται, ότι συγκατηγορούμενοι είναι ακόμη 15 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 12 άτομα, που είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις αστυνομικές έρευνες διακριβώθηκε ότι πρόκειται για «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικά δομημένη, στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου «Καμόρα». Όσον αφορά τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό.


Οι κατηγορούμενοι προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100 έως 120 χρήστες ναρκωτικών ουσιών την ημέρα, πραγματοποιούσαν τη διακίνηση από έξι συγκεκριμένες οικίες, ενώ εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό ηρωίνης, 41 γραμμάρια κάνναβης, 128 ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακρίβειας και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Επίσης, κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχό της.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ