2017-06-27 13:55:17
Φωτογραφία για ΙΣΘ: Ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού των ασθενών - 27/6/2017
Θεσσαλονίκη, 27 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού των ασθενών

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή οι ιθύνοντες του οργανισμού εξέδωσαν οδηγίες για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, αντί να ανακοινώσουν τι πρόκειται να πράξουν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που πρέπει να εξοφληθούν έως 30/6/2017.

Οποιοδήποτε διαβάσει τις οδηγίες αυτές, διαπιστώνει ότι οι συντάκτες τους δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα της άσκησης της ιατρικής, τις ανάγκες των ασθενών και την ομαλή λειτουργία ενός ιατρείου ή εργαστηρίου. Οι οδηγίες αυτές βέβαια είναι αντιγραφή οδηγιών για γραμμή παραγωγής εργοστασίου-εργοταξίου ή άλλου χώρου εργασίας.

Υπό διαφορετικές συνθήκες θα προκαλούσαν μειδίαμα, με δεδομένο όμως την χρόνια και επιδεινούμενη κακή λειτουργία του ΕΟΠΠΥ, προκαλούν οργή για το θράσος όσων αντί να φροντίσουν ο οργανισμός να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους και τους ασθενείς, υποβάλουν τους ιατρούς σε «ασκήσεις»
. Δυστυχώς το θράσος αυτό εκτρέφεται και από το γεγονός, ότι όσοι εκπροσωπούν επίσημα τον ιατρικό κόσμο στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ εδώ και καιρό συμπεριφέρονται ως υφιστάμενοι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αλλά και των διορισμένων μανδαρίνων των οργανισμών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τα παλαιά ληξιπρόθεσμα σχεδιάζει νομικές κινήσεις που θα ανακοινωθούν μετά από τη λήξη της προθεσμίας, εφόσον αυτή παρέλθει άπρακτη.

Όσο για τις τελευταίες οδηγίες για τα ραντεβού ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΕΣ. Δεν έχουμε κανένα λόγο ως γιατροί να εφαρμόζουμε στην καθημερινή πρακτική μας ανοησίες ασχέτων.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας 

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος           Νίτσας Νικόλαος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ