2017-07-01 07:54:09
Φωτογραφία για Ιαπωνική κυριαρχία στο Grand Prix του τζούντο στο Χόχοτ της Κίνας
Ένας Ρώσος και μια κοπέλα από τη Βόρεια Κορέα, ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της πρώτης ημέρας του διεθνούς Grand Prix του τζούντο, που διεξάγεται στην πόλη Χόχοτ, της βόρειας Κίνας.

Ο κορυφαίος της πρώτης αγωνιστικής

Ο Γιακούμπ Σαμίλοφ από τη Ρωσία,ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της πρώτης ημέρας στους άντρες, καθώς κυριάρχησε στην κατηγορία έως 66 κιλά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Από την αρχή ο Ρώσος τζουντόκα έδειξε τις «προθέσεις» του, καθώς στον πρώτο γύρο «εξαφάνισε» με ippon τον Λι Γιου Τινγκ, από το Χονγκ Κονγκ.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς στον τελικό ο Σαμίλοφ έπαιξε με τον σπουδαίο Ουκρανό, Γκεόργκι Ζαντάρια.

Έναν εξαιρετικό αθλητή και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία έως 60 κιλά.

Ο Σαμίλοφ με έξυπνη τακτική εξουδετέρωσε την απειλή του Ζαντάρια, πέτυχε waza ari, κατακτώντας τον βαθμό που ήταν απαραίτητος για να υπερκεράσει το εμπόδιο του αξιόμαχου Ουκρανού.


«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που κέρδισα. Ήταν ένας σκληρός αγώνας, έπρεπε να δώσω το καλύτερο που μπορούσα και το έκανα. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω με τον Ζαντάρια Στον τελικό, η σκέψη μου ήταν να τελειώσω ρίχνοντας τον προς τα αριστερά, κάτι που λειτούργησε σωστά», είπε ο Σαμίλοφ.

Η αθλήτρια της αγωνιστικής

Στις γυναίκες η μεγάλη έκπληξη ήρθε στην κατηγορία έως 52 κιλά, από μία σχεδόν άσημη κοπέλα από τη Βόρεια Κορέα.

Την Σονγκ Σιμ η οποία στο πρόσφατο ασιατικό πρωτάθλημα είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.

Η Σονγκ στο Grand Prix της Κίνας εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και νίκησε την Εκατερίνα Γκούικα από τον Καναδά.

Αλλά και για την κοπέλα από τον Καναδά, η συμμετοχή στο Grand Prix, ήταν πετυχημένη, καθώς έως τώρα δεν είχε ποτέ «πατήσει» σε βάθρο του World Tour.

Σε ένα πολύ σφιχτό και ισορροπημένο τελικό, η Σονγκ Σιμ κέρδισε τελικά με ippon, πανηγυρίζοντας με τη σημαία της χώρας της μια πολύ σημαντική νίκη.

Η κίνηση της αγωνιστικής

Η κίνηση της αγωνιστικής ημέρας, δεν ήρθε σε αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, αλλά σε μια μάχη για την τρίτη θέση.

Στην κατηγορία έως 57 κιλά των γυναικών, η Γερμανίδα, Βιόλα Βάχτερ πέτυχε ένα εντυπωσιακό ippon επί της Ολλανδέζας, Μαρκρέτ Μπέργκστα.

«Είναι η αγαπημένη μου τεχνική και μου αρέσει πολύ να την πετυχαίνω. Υποθέτω ότι είμαι λίγο πιο ευέλικτη από ότι άλλες αθλήτριες. Είναι ωραίο συναίσθημα να τις ρίχνεις έτσι», είπε η Βάχτερ.

Στην κατηγορία έως 57 κιλά των γυναικών, μεγάλη νικήτρια και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου, ήταν η Γιαπωνέζα, Ταμαόκι Τόμο.

Ο τελικός απέναντι στην Σαμίγια Ντορσούρεν από τη Μογγολία, ήταν δραματικός.

Η Ταμαόκι πέτυχε waza ari, αλλά η κοπέλα από τη Μογγολία ισοφάρισε και έστειλε τον αγώνα στο «χρυσό βαθμό».

Εκεί και οι δυο δέχτηκαν ποινή. Όμως ήταν η η τρίτη ποινή για την Ντορσούρεν και έτσι το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Γιαπωνέζα.

Στην κατηγορία έως 48 κιλά των γυναικών το χρυσό μετάλλιο, πήγε στην Νότια Κορέα.

Η Κανγκ Γιουγιόνγκ νίκησε στον τελικό την Ιρίνα Ντόλγκοβα από τη Ρωσία με waza ari

Η τελευταία κατηγορία της πρώτης ημέρας στον Grand Prix του τζούντο στο Χόχοτ της Κίνας, ήταν τα έως 60 κιλά των αντρών.

Ο Γιαπωνέζος Τόρου Σισίμε κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, νικώντας στον τελικό με ippon τον Ντασντάβα Αμαρτοσίν από τη Μογγολία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ