2017-07-01 17:22:33
Φωτογραφία για Η Τούμπα σκαλοπάτι για μεγάλες καριέρες
Κάθε χρόνο μεγαλώνει η λίστα με τους παίκτες που ήρθαν στον ΠΑΟΚ και έκαναν στην Τούμπα το πρώτο σημαντικό ξεπέταγμα στην καριέρα τους πριν δουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Δικέφαλος είχε αποκτήσει τον Ρόμπερτ Μακ το καλοκαίρι του 2014 από τη Νυρεμβέργη έναντι περίπου 300.000 ευρώ. Πέρυσι το καλοκαίρι τον πούλησε στη Ζενίτ 3,5 εκ. ευρώ, σχεδόν 12 φορές πάνω από την τιμή που τον πήρε. Για τον Ροντρίγκες ο Δικέφαλος έδωσε το καλοκαίρι του 2015 περίπου 300.000 ευρω (συν ένα ποσοστό 10% που του παραχώρησε σε περίπτωση μεταπώλησης) και τελικά τον έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο στη Γαλατασαραϊ επίσης σχεδόν 12 φορές πάνω από την τιμή που τον είχε αγοράσει.

Η περίπτωση του Ροντρίγκες δεν κατέληξε με φιλικό τρόπο (επέμενε να φύγει τον Ιανουάριο), αλλά ο Μακ είχε δεθεί περισσότερο με τον Δικέφαλο γι’ αυτό και η δική του επιστροφή κυνηγήθηκε, ενώ του άλλου όχι (κόντρα σε τουρκικά σενάρια και φήμες)
. Λίγα χρόνια πιο πριν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τον Βιεϊρίνια 300.000 ευρώ και τον πούλησε (αναγκαστικά λόγω χρεών) 4,5 εκ. ευρώ (παρότι στα ταμεία του μπήκαν τελικά μόνο τα 3 εκ. ευρώ αφού η Πόρτο είχε κρατήσει το 33%). Ο Λούκας αποκτήθηκε το 2013 περίπου 700.000 ευρώ και συνολικά απέφερε (μαζί με το 30% από την πώλησή του στην Άρσεναλ) πάνω από 8 εκ. ευρώ. Μεταγραφή μπορεί να πάρει και ο Τσίμιροτ αλλά και άλλοι παίκτες της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να φτιάχνει τις καριέρες των παικτών και να τους ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερα πράγματα, αφού πρώτα κερδίσει αγωνιστικά από αυτούς, τους ανεβάσει το κασέ και τους ανεβάσει την τιμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Πηγή: inpaok.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ