2017-07-03 16:15:46
Φωτογραφία για ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ
Για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της τοποθέτησής του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. «Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.

O κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση με τα φαλλικά σύμβολα στον λογαριασμό του στο twitter, τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου, αλλά και την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. «Το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων, προφανώς κ. Τσίπρα τα επιδοκιμάζετε αυτά και ταυτίζεστε μαζί του», σημείωσε. Διερωτήθηκε ακόμη αν ο κ
. Καμμένος απολαμβάνει κάποιου είδους ακαταλόγιστο; «Μπορεί να υποτιμά τα στελέχη των Ε.Δ.; Να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα λες και είναι το χόμπι του; Το παιχνίδι του; Μπορεί να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών», συνέχισε. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι «όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις, πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου, όπως και αν λέγεται, όσο ισχυρός και αν είναι». 

Εξάλλου, επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικά ανεύθυνο και θεσμικά χυδαίο και συμπληρώνοντας πως με κάθε ευκαιρία ασκεί πίεση στη δικαιοσύνη.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι αναρτήσεις του είναι γραφικές, αλλά οι επιθέσεις του στη δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη υπόθεση. Με αφορμή την πρόσφατη κόντρα του αναπληρωτή υπουργού με τους δικαστές του ΣτΕ σημείωσε: «Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη στοιχείωση για να γνωρίζετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα,  υπάρχουν για να συγκρατούν τις εξουσίες από αυθαιρεσίες». 

Τέλος, αναφέρθηκε στην υπόσχεση της κυβέρνησης να εισπράξει 3 δισ. ευρώ από λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή και από την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καυσίμων.  

«Οι αριθμοί τα λένε όλα, λέγατε ότι θα εισπράξετε 3 δισ. σε έξι μήνες και εισπράξατε λιγότερα από 100 εκατ. σε 30 μήνες. Ειδικά από τη λίστα Μπόργιανς ξέρετε πόσα έχετε εισπράξει; 137.000 ευρώ», τόνισε. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ