2017-07-08 08:24:23
Φωτογραφία για Εκεί όπου 13χρονα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση τους
Στην ύπαιθρο της Γεωργίας, 13χρονα κορίτσια ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, χωρίς τη συγκατάθεσή τους πολλές φορές, υπακούοντας σε έθιμα παλαιότερων εποχών.

Η φωτογράφος Daro Sulakauri γράφει για τη φωτογραφική της σειρά «Στέρηση της εφηβείας» στο lensculture

"Η πρώτη φωτογραφία που παρουσίασα στο κοινό της Γεωργίας ήταν μια φωτογραφία μιας δεκαεπτάχρονης στο γάμο της. Είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον μέλλοντα σύζυγό της, έναν άνδρα γύρω στα 25, την ημέρα των αρραβώνων της. Καθώς τα δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια της, χόρεψε μπροστά στο σπίτι της. Ο χορός έπαιξε το ρόλο αποχαιρετισμού στην οικογένειά της πριν από την γαμήλια τελετή.

Όταν ήμουν πολύ μικρή, θυμάμαι δύο από τις συμμαθήτριες μου που παντρεύτηκαν. Σε ηλικία 13 και 14 χρονών. Δεν ήξερα πραγματικά τι σήμαινε, αλλά με επηρέασε συναισθηματικά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Γεωργία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πρόωρων γάμων στην Ευρώπη (17%). Περίπου 7.000 κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 σταμάτησαν να φοιτούν σε σχολεία σε όλη τη χώρα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12.


Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τους λόγους εγκατάλειψης, αλλά ο διαμεσολαβητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Γεωργίας ανέφερε ότι 341 κορίτσια εγκατέλειψαν το σχολείο για να παντρευτούν. Αυτοί είναι προαποφασισμένοι γάμοι όπου δεν απαιτείται η συγκατάθεση του κοριτσιού.

Ο ΠΟΥ και άλλοι οργανισμοί κάλεσαν την κυβέρνηση της Γεωργίας να δηλώσει επισήμως τον πρώιμο γάμο ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, η χώρα δεν κατόρθωσε να πάρει προληπτικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και η κοινωνία δεν γνωρίζει ούτε ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό. Επιπλέον, η Γεωργία δεν υποστηρίζει τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία. Είναι ένα θέμα ταμπού για το οποίο οι άνθρωποι δεν μιλούν σε όλη τη χώρα.

Οι εγκυμοσύνες κάτω των 18 ετών τη τελευταία δεκαετία ξεπέρασε το 25%, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ψυχολογία των νεαρών κοριτσιών.
 
starxeiamas
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ