2017-07-09 11:13:20
Φωτογραφία για Βάση βατραχανθρώπων SEAL στη Σούδα και drones στο Καστέλλι θέλουν οι ΗΠΑ
Τη δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης κατα­δρομέων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (Βατραχάνθρωποι SEALs) στις εγκαταστάσεις της Σούδας επιθυμούν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Όπως σημειώνεται, τον προηγούμενο καιρό είχαν λάβει χώρα συχνές συ­νεκπαιδεύσεις Αμερικανικών και Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως όλο και λιγότερες αποστολές Αμερικανών καταδρομέων σε πε­ριοχές όπως η Συρία γίνονται από το Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Επίσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ΗΠΑ ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου (133 Σμηναρχία Μάχης), ενώ δεν ενδιαφέρονται για την πρόταση περί δημιουργίας βάσης στην Κάρπαθο. 

Το Καστέλλι ενδιαφέρει τους Αμερικανούς κυρίως για τη στάθμευση μη επανδρωμένων αερο­σκαφών (drones- UAV). Αν και τέτοιο αίτημα είχε δια­τυπωθεί παλαιότερα και είχε απορριφθεί (επί κυβερνήσεως Σαμαρά), σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ τώρα γί­νονται προσπάθειες να συνδεθεί το ζήτημα σύνδεσης του αιτήματος αυτού με την παραχώρηση, μεταξύ άλλων, με μακροχρόνια μίσθωση (leasing] UAV, που θα καλύψουν τις ανάγκες εναέριας επιτήρησης και αναγνώρισης, μοντέλο που προκρίνεται από το ΓΕΕΘΑ και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν την επόμενη δεκαετία
. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», επίσης, η Αθήνα ζητά από τις ΗΠΑ την προμήθεια δύο πλοίων, φρεγατών ή κορβετών, που θα μπορούν να επιχειρούν στην ανα­τολική Μεσόγειο. Τα αντιτορπιλικά κλάσης «Arleigh Burke» προς το παρόν δεν αποδεσμεύονται από τις ΗΠΑ, για πολιτικούς και εν μέρει οικονομικούς λόγους.

(ΘΕΣΣΑΛΙΑ TIMES-05/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Βάση στη Σούδα για Αμερικανούς «βατραχανθρώπους»
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ