2017-07-11 18:29:24
Φωτογραφία για Ημερίδα για σύγχρονες τηλεπικοινωνίες-πληροφορική συνδιοργάνωσαν η ΣΕΤΤΗΛ και το Πανεπιστήμιο Πατρών
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Εφαρμογές Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής – Σύγχρονες Τάσεις και Τεχνολογίες» συνδιοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τη «Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας» (ΣΕΤΤΗΛ) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, στην έδρα της Σχολής στον Πύργο Ηλείας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν, οι εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Σχολής, αντιπροσωπεία αξιωματικών από το ΓΕΣ και την ΠΑ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας.

Η ΣΕΤΤΗΛ είναι ένα είδος «τεχνικού πανεπιστημίου» στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των διαβιβάσεων (ας μας επιτραπεί αυτή η έκφραση) και ασχολείται με όλη την τεχνική εκπαίδευση επί θεμάτων διαβιβάσεων – τηλεπικοινωνιών.

Συμφώνως με τα στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΓΕΣ, η Σχολή ιδρύθηκε το 1945 στην Αθήνα ως «Σχολή Τηλεπικοινωνίας» από το «Κέντρο Υποδοχής και Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών» (ΚΕΥΤ) που βρισκόταν τότε στη θέση που σήμερα είναι το γνωστό ξενοδοχείο «Χίλτον».


Το 1952 η Σχολή μεταστάθμευσε στο Χαϊδάρι, στο «Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων» (ΚΕΔΒ) με τίτλο «Σχολή Εκπαιδεύσεως Μηχανικών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΜΤ), ενώ το 1954 μετονομάστηκε σε «Σχολή Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας».

Το 1958 λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών της επί θεμάτων εκπαιδεύσεως του συνόλου του τεχνικού προσωπικού του ΣΞ στη συντήρηση των υλικών τηλεπικοινωνιών, υπήχθη διοικητικώς στη Διεύθυνση Τεχνικού του ΓΕΣ (ΔΤΧ/ΓΕΣ).

Το 1959 η Σχολή εντάχθηκε στην κατηγορία των Ειδικών Κέντρων Εκπαιδεύσεως (ΕΚΕ) του ΣΞ, ενώ το 1072 μεταστάθμευσε στον Πύργο Ηλείας, θέση όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, στο στρατόπεδο «Ταγματάρχη (ΠΖ) Καραχάλιου Χρήστου», που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της Ηλείας.

Τέλος, το 1974 η Σχολή έγινε ισοδύναμη συγκροτήματος και το 1980 μετονομάστηκε σε «Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ), με διοικητή πάντα αντισυνταγματάρχη του Τεχνικού Σώματος του ΣΞ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν εκπαιδεύονται νεαροί αξιωματικοί του Όπλου των Διαβιβάσεων, προερχόμενοι από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, για διάστημα δύο εβδομάδων, καθώς και οι Μόνιμοι Λοχίες των Διαβιβάσεων και του Τεχνικού για διάστημα 8-9 εβδομάδων.

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ