2017-07-12 14:16:22
Φωτογραφία για Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα - Η NOVA δεν θα μεταδίδει την Super League; Πανικός στους συνδρομητές που πληρώνουν 60 ευρώ μηνιαίως
Σαν κεραυνός έσκασε η πρόθεση της NOVA να μην παρουσιάσει από τον ερχόμενο Αύγουστο το πρωτάθλημα της Super League μέσω των συνδρομητικών της καναλιών Η NOVA εδώ και πολύ καιρό έχει συζητήσει με τη Superleague και έχει ζητήσει να προωθηθούν αλλαγές στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα η μείωση των ομάδων. Καμία από τις προτάσεις της δεν έχει «τρέξει» και προχώρησε στην πρόταση συναινετικού «διαζυγίου».

Οι διοικούντες την Nova έκαναν πρόταση στους ομολόγους τους της Super League, να λύσουν άμεσα τη συνεργασία τους, δεδομένου πως με τις νυν συνθήκες δεν υπάρχει πεδίο συνεργασίας.

Επίσης, πριν από μέρες το συνδρομητικό κανάλι πρότεινε στην διοργανώτρια αρχή, μείωση 18% στο ετήσιο κόστος της μεταξύ τους σύμβασης και ο συνεταιρισμός αντιπρότεινε μείωση 8% με την προϋπόθεση πως θα έμπαιναν αμέσως στο ταμείο, 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε κάποιες οφειλές και τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από ενεργοποίηση ρητρών (λόγω αναβολής αγωνιστικών κλπ.). Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Nova κατέθεσε 2,5 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της Super League και προχώρησε στην πρόταση «διαζυγίου», που θεωρείται βέβαιο πως θα απασχολήσει την αυριανή γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, πριν από την προγραμματισμένη κλήρωση του πρωταθλήματος.


Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει τις μικρομεσαίες ομάδες, οι μεγάλοι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα έρευσης τηλεοπτικής στέγης.

Οι λόγοι της αντίδρασης της ΝΟVA

Πληροφορίες από στελέχη της συνδρομητικής πλατφόρμας τη φέρουν να επιμένει στην αρχική της πρόταση και συγκεκριμένα στην προσαρμογή του τιμήματος για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των 15 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος της Super League, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει ενταχθεί στην Κεντρική Διαχείριση για την ερχόμενη διετία.

Στη ΝOVA θεωρούν ότι ο συνεταιρισμός δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου, παρά μόνο για τη διασφάλιση των «μικροπολιτικών» σκοπιμοτήτων κάθε προέδρου. Οι 16 ομάδες δεν μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να έχουν μια κοινή δράση με σκοπό τη βελτίωση του ποδοσφαίρου. Ακόμα και στο «παρά πέντε» για την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει υλοποιήσει έστω και την ελάχιστη πρόταση από όσες έχουν εισηγηθεί διεθνείς οίκοι με μελέτες που διενήργησαν κατά παραγγελία της ίδιας της Super League.

Η συνδρομητική είναι ενοχλημένη με την Κεντρική Διαχείριση, καθώς παρόλο που «έχει συμφωνηθεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η μείωση των ομάδων σε 14 και η ανάδειξη του πρωταθλητή από τη διαδικασία των Play Offs, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Αντιθέτως, βρίσκεται και πάλι σε διαβούλευση και σε διαπραγμάτευση». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ