2017-07-13 21:08:41
Φωτογραφία για Μακρόν: Γιατί κάλεσα τον Τραμπ στους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου
Ο Τραμπ στην προεδρική λιμουζίνα κατά την άφιξή του στη γαλλική πρωτεύουσα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την απόφασή του να καλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα με την ευκαιρία των εορτασμών της 14ης Ιουλίου, λέγοντας ότι επιθυμεί «να γιορτάσει μια αδιασάλευτη σχέση στον τομέα της ασφάλειας».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Ouest-France και στις γερμανικές του ομίλου Funke, είπε ότι Γαλλία και ΗΠΑ «συμφωνούν σε ένα βασικό σημείο: την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προστασία των ζωτικής σημασίας συμφερόντων μας. Είτε είναι στη Μέση ή την Εγγύς Ανατολή και την Αφρική, η συνεργασία μας με τις ΗΠΑ είναι υποδειγματική».

Υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι «οι πρώτοι μας εταίροι σε ό,τι αφορά τις Πληροφορίες, τη στρατιωτική συνεργασία, την κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας», ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορική εταιρική σχέση».


«Για αυτό τον λόγο προσκάλεσα τον Ντόναλντ Τραμπ για την 14η Ιουλίου, για να γιορτάσουμε την εμπλοκή στον (Α' Παγκόσμιο) πόλεμο στο πλευρό μας των αμερικανικών στρατευμάτων πριν 100 χρόνια, να τους αποτίσουμε φόρο τιμής και να γιορτάσουμε μια σχέση που είναι αδιασάλευτη στον τομέα της ασφάλειας.»

Ωστόσο, εκτίμησε επίσης ότι «ο δυτικός κόσμος έχει διασπαστεί μετά την εκλογή» του Τραμπ και αναφέρθηκε «στις διαφορές», κυρίως «στη διαφωνία για το κλίμα».

«Λυπάμαι για αυτό, μάχομαι εναντίον του με ισχύ», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος δεσμεύθηκε να κάνει τα πάντα «για να πείσει πόλεις, Πολιτείες, επιχειρηματίες να μας ακολουθήσουν. Οι Αμερικανοί θα είναι ουσιαστικά μέσα στη Συμφωνία του Παρισιού, είτε το επιθυμεί το ομοσπονδιακό κράτος είτε όχι, χάρη σε αυτή την πολύ ισχυρή τοπική κινητοποίηση.»

Ο Μακρόν αναφέρθηκε επίσης στις διαφορές μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο, καταγγέλλοντας «την απόπειρα προστατευτισμού» που κυριαρχεί στην Ουάσινγκτον.

«Επιθυμώ να υπερασπιστούμε το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο. Ο προστατευτισμός είναι λάθος, είναι ο δίδυμος αδελφός του εθνικισμού και οδηγεί στον πόλεμο» κατέληξε.

πηγή:in.gr 

=========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ