2017-07-15 21:03:11
Φωτογραφία για 5 πράγματα για τα οποία τα παιδιά σου έχουν δικαίωμα να σου κάνουν παρατήρηση
Τα παιδιά μας, τα μικρά πλασματάκια με το «μεγάλο μυαλό» είναι καθημερινά κριτές μας. Και έχουν δίκιο όταν μας κρίνουν σκληρά γιατί είναι σίγουρο οτι δεν έχουμε πάντα και σ’ όλα δίκιο.

Πόσες φορές σας έχουν φέρει σε αμηχανία με τις παρατηρήσεις τους;

Πόσες φορές οι ατάκες τους δεν ήταν σοκ για εσάς στην καθημερινότητά σας;

Μην καπνίζεις

Όλα τα παιδιά της γης αγαπάνε τους γονείς τους σαν θεούς αυτό είναι δεδομένο. Έτσι λοιπόν με τη παιδική τους αγνότητα αντιλαμβάνονται τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτουμε καθημερινά. Όταν εξηγείς κάθε μέρα στο παιδί σου όλα όσα πρέπει να κάνει για να διατηρήσει την υγεία του, είναι λογικό εκείνο με τη σειρά του να σε επιπλήξει όταν βλέπει να κάνεις κακό στη δική σου υγεία.

Το τσιγάρο, αυτή η μάστιγα, είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Από την ηλικία των πέντε ετών, μη σου πω και νωρίτερα, τα παιδιά ξέρουν οτι αυτή η ανθυγιεινή συνήθεια αρρωσταίνει τους μεγάλους. Έτσι λοιπόν σε μαχαιρώνουν με την ατάκα τους «γιατί καπνίζεις αφού θα αρρωστησεις»


Μην τρέχεις με το αυτοκίνητο

Αν και τους αρέσει γενικά η ταχύτητα με το αυτοκίνητο γιατί το βλέπουν σαν παιχνίδι μ’ έναν μαγικό τρόπο καταλαβαίνουν πότε πατάς το γκάζι λίγο παραπάνω από το κανονικό επειδή πρέπει να προλάβεις κάτι…Νιώθουν το άγχος σου και σου εξηγούν αμέσως οτι η ταχύτητα ή η νευρική σου οδήγηση εκείνη τη στιγμή τους προκαλεί φόβο.

Εσύ γιατί δεν τρως μόνο υγιεινά φαγητά

Έχοντας κριτήριο τα δικά τους παιδικά σωματάκια, στις περιπτώσεις που είναι σε φυσιολογικά για την ηλικία τους κιλά, αντιλαμβάνονται οτι στους γονείς τους «κλωτσάνε» ορισμένα σημεία που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από το φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν με την παιδική τους αθωότητα σου ζητάνε να γίνεις όπως και εκείνα. Όταν σε βλέπουν να τρως ανθυγιεινά σου θυμίζουν όλα όσα τους λες κάθε μέρα.

Μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τους λόγους για τους οποίους εσύ έχεις βάλει κιλά όμως αντιλαμβάνονται οτι αυτό δεν είναι κάτι καλό για σένα. Το ένστικτό τους προσπαθεί να σε προστατεύσει.

Δεν θέλω να τσακώνεστε

Απαιτούν και έχουν δίκιο να μην γίνονται μάρτυρες σε τσακωμούς και εντάσεις γιατί μόνο λύπη τους προκαλούν. Έτσι λοιπόν με το θάρρος της γνώμης τους σε βάζουν στη θέση σου κάθε φορά που εσύ έχεις ξεφύγει και μπροστά τους κάνεις σκηνές γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου.

Σήμερα έχεις ρεπό

Έχουν κρατήσει στην άκρη του μυαλού τους οτι το σαββατοκύριακο είναι συνυφασμένο με την ξεκούραση και την οικογενειακή γαλήνη. Έτσι όταν σε βλέπουν αυτές τις δύο μέρες να ρίχνεις έστω και κλεφτές ματιές στα mail σου αντιδρούν και σου ζητάνε να τα κλείσεις όλα.

Και στις 5 περιπτώσεις έχουν απόλυτο δίκιο…και τελικά καλά κάνουν και το διεκδικούν. Έτσι έχεις και εσύ μια ελπίδα κάποτε να γίνεις σωστός γονιός.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ