2017-07-17 10:30:47
Φωτογραφία για ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Γράφει ο Ομηρος Αλεξάνδρου 

Εδώ και κάποιες δεκαετίες η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) έχει εισάξει τον νόμο ‘’Περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας’’ και έκτοτε φορολογεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους με σημαντικά ποσά. Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά φορολόγησης είναι:

3% Πάνω στα εισοδήματα από ενοίκια

2% Επί των Μισθών (Μετονομάσθηκε σε ταμείο Κοινωνικής Συνοχής)

17% Πάνω στα μερίσματα από κέρδη που διανέμονται στους μετόχους Εταιρειών

30% Πάνω σε εισοδήματα από τόκους.

Τα ποσά τα οποία έχουν εισπραχθεί η/και οφείλονται στην ΚΔ συμποσούνται σε κάποια δισεκατομμύρια, παρ’ όλα αυτά η άμυνα της Κύπρου είναι σήμερα ανύπαρκτη σε οπλικά συστήματα και υπόστελεχομένη σε έμψυχο υλικό λόγω της μείωσης από την παρούσα κυβέρνηση της θητείας στους 14 μήνες.

Με λίγα λόγια αντί το σύνολο των χρημάτων αυτών, όπως προνοεί ο νόμος, να καταλήγουν στην άμυνα της Κύπρου, αντιθέτως  καταλήγουν στο κρατικό κορβανά και κατασπαταλώνται από τους εκάστοτε κυβερνώντες
. Ανάλογη κατάσταση ισχύει και στην περίπτωση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου η παρούσα Κυβέρνηση με εντολές της Τρόικα έχει διαγράψει 7,6 δισεκατομμύρια οφειλή της στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι πολίτες να λαμβάνουν πολύ χαμηλότερες συντάξεις και επιδόματα.

Η ισχυρή Άμυνα και η Ισχυρή οικονομία είναι πάρα πολύ σημαντικοί και αποτρεπτικοί παράγοντες για όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία της Κύπρου, εν προκειμένω η Τουρκία, η οποία διαπιστώνοντας ότι η Κύπρος είναι παντελώς ανοχύρωτη σκληραίνει όσο περνάει ο χρόνος περισσότερο την στάση της στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού. 

Η θεμελιώδης συνάφεια αυτοσυντήρησης και κοινωνίας καταφαίνεται στο απλό γεγονός ότι,  καμιά κοινωνική τάξη πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμα αν δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί τη συλλογική και ατομική ασφάλεια της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της». (Παναγιώτης Κονδύλης 1991α, σ. 87). 

Ο συνταγματάρχης Ντε Γκωλ έσωσε τη Γαλλία όταν η γραμμή Μαζινό είχε πέσει και οι Γάλλοι είχαν υποστεί αναστολή της Πατριωτικής του ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ σε σημείο που να διερωτώνται γιατί να πολεμήσουν “«Pοurquoi?”

Στρατιώτης με υψηλό και πατριωτικό φρόνημα  σημαίνει τη ψυχή του κράτους, είναι το υπέρτατο αξίωμα στις ευνομούμενες χώρες.

Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της ΚΔ διακωμωδούνται αφού δεν φυλάσσουν σύνορα και με το αναλαμβάνουν ρόλους μειωτικούς σε σχέση με την υψηλή αποστολή τους.

Για 43 τώρα χρόνια συνομιλούμε με τους τούρκους στην βάση της αντιδημοκρατικής και ρατσιστικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και έχοντας επίγνωση των αδυναμιών μας, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμών όσο και στην οικονομία, συνεχώς υποχωρούμε και προσεγγίζουμε τις πάγιες απαιτήσεις και θέσεις των τούρκων. Είναι καιρός πλέον να αντιληφθούμε ότι πρέπει να ανασυνταχθούμε και να επανατοποθετήσουμε το κυπριακό στη σωστή του βάση και αυτό μόνο με ισχυρή άμυνα, ισχυρή οικονομία και ενότητα πολιτικών δυνάμεων μπορεί να επιτευχθεί.

Όμηρος Αλεξάνδρου
koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
4 ακόμα smartphones από τη Nokia
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
4 ακόμα smartphones από τη Nokia
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ