2017-07-17 16:57:15
Φωτογραφία για Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία
Σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία επικεντρώθηκαν τον τελευταίο μήνα οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα το χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου έως 16 Ιούλιου ελέγχθηκαν συνολικά (119) επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν συνολικά (80) παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Αναλυτικότερα, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων:

Στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (45) επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν (27) παραβάσεις.

Σε (4) νυχτερινά κέντρα και (2) σνακ μπαρ – εστιατόρια διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και ενημερώθηκαν οι οικείες Δ.Ο.Υ. για τη διαδικασία της 48ωρης αναστολής της λειτουργίας τους.


Επιπλέον για (2) νυχτερινά κέντρα υποβλήθηκαν Εκθέσεις Αρχής για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών για να ελεγχθεί η νομιμότητα διακίνησης τους στη χώρα μας.

Στην Μύκονο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (14) επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις.

Σε ένα από τα ελεγχθέντα καταστήματα (ταβέρνα) διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας και ενημερώθηκε η οικεία Δ.Ο.Υ. για τη διαδικασία της 48ωρης αναστολής της λειτουργίας του.

Στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (6) επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις.

Σε ένα από τα καταστήματα (εστιατόριο) διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας και ενημερώθηκε η οικεία Δ.Ο.Υ. για τη διαδικασία της 48ωρης αναστολής της λειτουργίας του.

Στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (9) επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις.

Σε ένα από τα ελεγχθέντα καταστήματα κατασχέθηκε αδήλωτη φορολογική ταμειακή μηχανή για τη διερεύνηση τυχόν φορολογικών παραβάσεων.

Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αργολίδας διενεργήθηκαν (10) έλεγχοι σε  επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε (3) από αυτές.

Στο νομό Θεσσαλονίκης ελέγχθησαν (20) επιχειρήσεις και  βεβαιώθηκαν (19) παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο νομό Χαλκιδικής, ελέγχθησαν (10) επιχειρήσεις και  βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο νομό Πιερίας, ελέγχθησαν (5) επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] r & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ