2017-07-18 13:52:13
Φωτογραφία για Το Φεστιβάλ του Σαράγεβο τιμά τον Τζον Κλιζ
Ο θρυλικός Βρετανός ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός, Τζον Κλιζ θα είναι επίτιμος καλεσμένος στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο και θα παραλάβει την «Τιμητική Καρδιά», το βραβείο συνολικής προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου διοργανώνεται φέτος στην πρωτεύουσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης από τις 11 έως τις 18 Αυγούστου.

Ο 77χρονος ηθοποιός έγινε γνωστός από τους ρόλους του στις χιουμοριστικές τηλεοπτικές σειρές «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον» και «Fawlty towers».

Προς τιμήν του θα προβληθεί η κωμωδία, αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 1988, «Ένα Ψάρι που το έλεγαν Γουάντα», στην οποία υπογράφει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί.

Ο Τζον Κλιζ μαζί με τους Γκρέιαμ Τσάπμαν, Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς και Μάικλ Πάλιν, δημιούργησαν τους Monty Python, ομάδα παραγωγής τηλεοπτικών σειρών και εκπομπών, κινηματογραφικών έργων, θεατρικών παραγωγών και ηχογραφήσεων (1969 - 1989). Με τα κείμενά τους, το ιδιόμορφο, καυστικό χιούμορ και τις ταινίες τους επηρέασαν όχι μόνο τον βρετανικό πολιτισμό, αλλά και πολλούς δημιουργούς σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ