2017-07-18 23:40:32
Φωτογραφία για Στο κόκκινο η Ευρώπη-Θετικά ο ο Nasdaq -Βουτιά ο  Dow Jones
Σε θετικό έδαφος παρέμειναν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με εξαίρεση τον Dow Jones ο οποίος κατέγραψε

βουτιά λόγω των πιέσεων που δέχτηκε από τη Goldman Sachs, ενώ στον αντίποδα, ο Nasdaq σημείωσε υψηλό ημέρας διατηρώντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια σερί κερδών από το 2015 λόγω της ισχυρής ώθησης από τη Netflix, η μετοχή της οποίας έκανε ράλι 13%, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά.

Οι επενδυτές κινήθηκαν με βάση την αξιολόγηση τόσο των πρώτων εταιρικών αποτελεσμάτων όσο και των αδύναμων οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 54,99 μονάδες (-0.25%) διολισθαίνοντας στις 21.574,73 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε 29,87 μονάδες υψηλότερα (+0,47%) στις 6.344,31 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 1,47 μονάδες (+0,06%) κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 2.460,61 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να παραμείνει προσηλωμένη στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της χρήσης του Q2 του 2017 καθώς περισσότερες από 60 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να γνωστοποιήσουν τα οικονομικά τους μεγέθη μέχρι το τέλος της εβδομάδας
. Σημειώνεται ότι η Netflix άνοιξε την αυλαία της εβδομάδας των αποτελεσμάτων, ανακοινώνοντας χθες το βράδυ καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά μεγέθη, ενώ οι Harley-Davidson Inc. και Goldman Sachs Group Inc δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των προσδοκιών των αναλυτών.

Επιπλέον, στην Ουάσινγκτον οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών το βράδυ της Δευτέρας αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την ακύρωση και αντικατάσταση της νομοθεσίας του προέδρου Ομπάμα για την υγεία, γνωστό ως «Obamacare». Και μπορεί ο πρόεδρος Τραμπ να είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει το Obamacare, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ως τώρα να εξασφαλίσει ικανό αριθμό ψήφων παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν και τα δύο σώματα στο Κογκρέσο.

Η εικόνα στην Ευρώπη

Στο «κόκκινο» τερμάτισαν τις συναλλαγές τους σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, έχοντας δεχτεί πιέσεις από τα κέρδη του ευρώ, το οποίο ενισχύθηκε σε υψηλό 14 μηνών έναντι του δολαρίου, μετά και τα απογοητευτικά -κατά κύριο λόγο- εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,11%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να δέχεται σοβαρές πιέσεις. Ο γερμανικός Dax έχασε 1,25%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,19%, ενώ ο γαλλικός CAC έκλεισε στο -1,09%. Στην περιφέρεια, ο ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε απώλειες 1,19%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,59%.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής βρέθηκαν και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα. Μάλιστα, η μετοχή της Ericsson υπέστη βουτιά 15,5%, καθώς εμφάνισε ζημιές στο τρίμηνο και εξέδωσε προειδοποίηση για το υπόλοιπο του έτους. Συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία δεσμεύτηκε να επιταχύνει τα σχέδια μείωσης του κόστους μετά από την επιστροφή σε ζημιές στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις ευρυζωνικών δικτύων επλήγησαν περαιτέρω, και προειδοποίησε ότι τα κέρδη θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν περισσότερο καθώς η αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.   πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ