2017-07-19 16:41:57
Φωτογραφία για Στρατηγική επένδυση με διεθνή εμβέλεια στην Υγεία!
Υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ραδιοφαρμάκων κόστους άνω των 9 εκατ. ευρώ από την εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ. 

Health Report

Μία μεγάλη επένδυση, ύψους άνω των 9 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη από την εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ηγέτιδα στα Βαλκάνια στην παραγωγή υπερσύγχρονων ραδιοφαρμάκων, πόλο έλξης επενδύσεων, αλλά και ασθενών από γειτονικές χώρες.

Η υψηλής τεχνολογίας εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ λειτουργεί από το 2004 το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής υπερσύγχρονων ραδιοφαρμάκων στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο Λαύριο της Αττικής. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης και τη λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου, η Ελλάδα θωρακίζεται πλήρως και για πρώτη φορά γίνεται δυνατή η εξαγωγή ραδιοφαρμάκων σε μαζική κλίμακα, με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, η ζωτικής σημασίας επένδυση αφορά την κατασκευή ενός τελευταίας γενιάς, υπερσύγχρονης τεχνολογίας Κυκλότρου παρασκευής ραδιοφαρμάκων με χρήση τεχνολογίας και εξοπλισμού της εταιρείας GE Healthcare. Τα ραδιοφάρμακα χρησιμοποιούνται σε συστήματα απεικονιστικής ποζιτρονικής τομογραφίας (PET/CT), τα οποία είναι απαραίτητα στη διάγνωση, σταδιοποίηση και αξιολόγηση της θεραπείας κυρίως διαφόρων μορφών καρκίνου.


Το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ και όταν τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το 2019 θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, στην πλειοψηφία τους για επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης. Έτσι, η επένδυση της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ θα λειτουργήσει και ως ένα σημαντικό βήμα ανάσχεσης της φυγής νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό.

«Η επένδυσή μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Ελλάδα μπορεί. Αρκεί να υπάρχει όραμα και σκληρή δουλειά, αξιοποιώντας το υψηλού επιστημονικού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας. Συγχρόνως, θα ικανοποιούνται σταθερά οι ανάγκες της χώρας όχι μόνο στα ήδη υπάρχοντα ραδιοφάρμακα που παράγονται, αλλά και στα νέα ραδιοφάρμακα που αναπτύσσονται», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, κ. Άγγελος Παγώνης.

« Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μία επένδυση που ξεκίνησε σε περιβάλλον αυξημένου κινδύνου προ 15 ετών, κατάφερε να ευοδωθεί και σήμερα κάνει το επόμενο βήμα της στην Β. Ελλάδα, με την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου κυκλοτρονίου στη Θεσσαλονίκη», τονίζει ο κ. Κων/νος Δεληγιάννης, Γενικός Διευθυντής, GE Healthcare Southeastern Europe.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ