2017-07-19 16:47:21
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΝΟΠ: Στη Βουλή αύριο το ψήφισμα για περισσότερους νοσηλευτές
Πάνω από 4.000 πολίτες υπέγραψαν μέχρι τις 12 Ιουλίου υπέρ του αιτήματος για δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτικού προσωπικού ανά ασθενείς.

Onmed.gr

Το σχετικό ψήφισμα με το σύνολο των υπογραφών θα υποβληθεί αύριο, Πέμπτη, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, στον πρόεδρο και στους αντιπροέδρους της Βουλής.

Την καμπάνια συλλογής υπογραφών στο ψήφισμα «Οι ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών προς ασθενείς σώζουν ζωές», ξεκίνησε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) στις 12 Μαΐου.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ με το ψήφισμά της θέτει ζήτημα εκσυγχρονισμού της κανονιστικού πλαισίου βάσει του οποίου στελεχώνονται τα τμήματα στο ΕΣΥ.

Αυτή τη στιγμή η στελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων γίνεται, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, με βάση προεδρικό διάταγμα του 1986, που ορίζει ποσοστά προσωπικού ανά υπηρεσία (ιατρική, νοσηλευτική, διοικητική).

Ο αριθμός των εργαζομένων υπολογίζεται με βάση τη συνολική δύναμη των κλινών, πολλαπλασιαζόμενη με συντελεστή που διαφοροποιείται για τα γενικά, ειδικά και ψυχιατρικά νοσοκομεία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του ασθενούς, το τμήμα όπου νοσηλεύεται, την ειδικότητα κ.ά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ