2017-07-21 10:30:16
Φωτογραφία για Κως: Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ. Σοβαρές ζημιές στο λιμάνι, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο
Νύχτα τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι της Κω μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί στη 1:31 π.μ., αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Δύο νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος των καταστροφών που έχουν προκληθεί από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου.

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς υπέστη σοβαρότατες ζημιές και είναι προς το παρόν ανενεργό μέχρι να ελεγχθεί από ειδικά κλιμάκια. Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο του νησιού.

Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού.


Κλιμάκια μηχανικών της Κω και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατ’ εντολή του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Γλυνού βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους δρόμους της πόλης της Κω αλλά και σε ολόκληρο το νησί με σκοπό να διεξάγουν μακροσποπικό έλεγχο στα κτίρια τα οποία έχουν πληγεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Όπως είπε ο κ. Γλυνός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι ζημιές περιορίζονται σε παλαιά κτίρια λιθοδομών και τα νέα κτίρια του νησιού, μεταξύ των οποίων και οι πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες, παρουσιάζουν ελάχιστα έως καθόλου προβλήματα».

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Οι ζημιές σε πρώτη φάση φαίνεται να περιορίζονται στην πόλη της Κω.

Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους και τραυματίες, ενώ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχίζουν να αποκαθίστανται. Στην Κω βρίσκονται από τα ξημερώματα 15 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο σκύλους για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί, που είναι 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Ο σεισμός προκάλεσε υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν οι κάτοικοι και αρκετοί να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, φοβούμενοι τους μετασεισμούς.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός της Κω είναι σε επιφυλακή, ενώ ανακλήθηκαν και όλες οι άδειες των γιατρών.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500155719
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ