2017-07-22 10:42:26
Φωτογραφία για ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ Ν΄ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ
Εξαιτίας του σεισμού των 6,6 ρίχτερ που έπληξε την Κω στη 01:41 τα ξημερώματα της Παρασκευής, το λιμάνι της Κω κατέστη ανενεργό, λόγω ζημιών, με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να εκτελούνται πλέον, μέσω της Κεφάλου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας. Το αεροδρόμιο του νησιού δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής, στο χώρο του λιμανιού βρέθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας και του Δήμου Κω για να εκτιμηθεί, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, ποιες θα είναι οι άμεσες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές του νησιού, εκτός από μικρές περιπτώσεις που χρειάστηκε να υπάρξουν επεμβάσεις από συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Οι μηχανισμοί τόσο του κράτους, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης εξακολουθούν να βρίσκονται επί ποδός, για να συνδράμουν όπου χρειαστεί και διεξάγουν αγώνα δρόμου για να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ αρκετός κόσμος εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένος από αυτό που έζησε τις προηγούμενες ώρες, αφού ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι δεν έχει προκληθεί σχεδόν κανένα πρόβλημα σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, γεγονός που έχει προκαλέσει ικανοποίηση στους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες.

Κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη μεταβαίνει στην Κω, προκειμένου να συνδράμει στις εργασίες που αφορούν στην επιθεώρηση, στην εκτίμηση της ζημιάς και στην επισκευή στο κεντρικό λιμάνι μετά τον ισχυρό σεισμό, που έπληξε τα ξημερώματα το νησί. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το επιβατικό λιμάνι της Κω και ο προβλήτας Shengen έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ έχουν σημειωθεί καθιζήσεις σε πολλά σημεία και έντονες ρηγματώσεις σχεδόν σε όλη την επιφάνεια της χερσαίας λιμενικής ζώνης. Το κτίριο του ελέγχου διαβατηρίων και του τελωνειακού ελέγχου χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα, μετά την πρώτη αυτοψία.

Χθες, από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί βρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών Χ
. Σπίρτζης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, οι οποίοι το μεσημέρι παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στην Κω.

Συλλυπητήρια στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

«Το νησί δεν έχει υποστεί βλάβες. Τα κτίρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν έχουμε βλάβες σε υποδομές», σημείωσε ο υπουργός Yποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ανέφερε ότι ήδη έχει μεταβεί στην Κω κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και μηχανικοί και άλλα δύο κλιμάκια προκειμένου να συνδράμουν τους μηχανικούς του δήμου

Την ετοιμότητα και τον σχεδιασμό που έγινε σε σύντομο χρονικό, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας από τη 01:41 που έγινε ο σεισμός μέχρι τις 04:20 που απογειώθηκε το αεροπλάνο με τους υπουργούς με μετέβησαν στο νησί για να δουν την κατάσταση «ήταν ένα σύνολο έτοιμο να αντιδράσει σε όλες τις καταστάσεις». Στις συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να μην αποκλειστεί η Κως ακτοπλοϊκά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποια είναι, λοιπόν, η νέα ΠΦΥ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ποια είναι, λοιπόν, η νέα ΠΦΥ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ