2017-07-23 16:53:26
Φωτογραφία για 3.000 ευρώ μηνιαίως ζητά ο Καμμένος από Δήμο Παγγαίου για παραχώρηση Στρατιωτικής Λέσχης Ελευθερούπολης
Στον Βίτσα προσβλέπει ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα του Δήμου να αξιοποιήσει το κτίριο που αφέθηκε στο χρόνο.

Την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένει εδώ και καιρό ο Δήμος Παγγαίου, ο οποίος με αίτημα του ζητά να τού παραχωρηθεί το κτίριο της Στρατιωτικής Λέσχης Ελευθερούπολης προκειμένου στο κτίριο να στεγαστούν Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δή­μου και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θ. Κοκκινίδη που είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης στο είδος του. Και ενώ ήταν όλα έτοιμα για να «πέσουν» οι τελευταίες υπογραφές, στο παρά πέντε άλλαξε ο σχεδιασμός στην Αθήνα. Το Υπουργείο ζητά μηναίο μίσθωμα 3.000 ευρώ!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ. Κώστας Γάκης θεωρεί πως το ποσό που αξιώνει το ΥΕΘΑ είναι πολύ μεγάλο και δύσκολα θα δοθεί από τον Δήμο για την αξιοποίηση της Στρατιωτικής Λέσχης Ελευθερούπολης. Ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας, όμως, σε αντίθεση με τον κ. Καμμένο, φάνηκε θε­τικός για την παραχώρηση του κτιρίου, το οποίο, αν μείνει ως έχει, θα είναι ένα σκιάχτρο στο κέντρο της πόλης.


«Ο Δήμαρχος Παγγαίου επισκέφθηκε μέσα στο καλοκαίρι τον αν. υπουργό κ. Βίτσα και υποσχέθηκε πως θα φροντίσει να αξιοποιηθεί η Στρατιωτική Λέσχη, που είναι ένα σημαντι­κό κτίριο στο κέντρο της Ελευθερούπολης. Παράλληλα, θα μπορούσε να στεγάσει τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, ξεχωριστό σε όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια αξιοποίησης δεν βρήκε μέχρι στιγμής καμία λύση από τον κ. Καμμένο, με τον οποίον ο Δήμος Παγγαίου είχε έρθει σε επικοινωνία και μάλιστα είχε ζητήσει μίσθωση 3.000 ευρώ τον μήνα για το κτίριο. Αυτή η Λέσχη έχει μεγάλους χώρους, ισόγειο, υπόγειο, όμως δεν θα έχει καθόλου έσοδα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχει έσοδα, αν δοθεί για χρήση σε συλλόγους ή αν εγκατασταθεί εκεί η έκθεση του κ Κοκκινίδη με τα Κέρινα Ομοιώματα. Πράγματι αυτό το κτίριο θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης για την Ελευθερούπολη», δήλωσε σε παρέμβασή του στον Alpha Radio 88,6 ο κ. Γάκης. Σχετικά με το πώς προκύπτει η αξίωση των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αν έχει να κάνει με το 5% που διεκδικεί ο κ. Καμμένος από όλους τους αιτούντες να αξιοποιήσουν ιδιοκτησίες του Στρατού), ο κ. Γάκης είπε: «Είναι η γενική ρήτρα που διεκδικεί το Υπουργείο σε ό,τι αφορά τα ακίνητά του. Ο κ. Βίτσας, όμως, υποσχέθηκε ότι θα το παραχωρήσει για χρήση, χωρίς να δίνουμε κάποιο ποσό και αυτό γιατί του εξηγήσαμε πως αν δεν το αξιοποιήσουμε, θα μείνει ένα σκιάχτρο στο κέντρο της Ελευθερούπολης».

Γιατί καθυστερεί η διαδικασία;

«Προφανώς το καταστέλλει η γραφειοκρατία, θέλω να πιστεύω. Το ζήτημα είναι πως πρόκειται για ένα κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα το αξιοποιούσαμε και θα μπορούσε να γίνει ένας πόλος έλξης για την πόλη, αφού είναι σε ένα τέτοιο σημείο κεντρικό που θα έδινε εξαίρετη εικόνα. Το κτίριο δεν χρησιμοποιείται από τον Στρατό εδώ και δέκα χρόνια, γιατί τότε υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι εκεί, τώρα δεν υπάρχει κανείς. Ούτως ή άλλως δεν μας δίνουν την κυριότητα, ούτε υπάρχει και νομικό πλαίσιο που να παρα­χωρεί ακίνητο, την ίδια ώρα που δεν μπορεί κάποιος να γίνει κύριος ενός κτίσματος. Και για παράδειγμα φέρνω το ότι πήραμε τον κάτω όροφο της παλιάς Εφορίας και το μισθώσαμε με 500 ευρώ, λογικό ποσό, στεγάζοντας τις υπηρε­σίες του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Αναστασιάδης θα έχει στο επόμενο χρονικό διάστημα και νέα συνάντηση με τον κ. Βίτσα, που σημειώνω, ότι φάνηκε πολύ θετικός».

(ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ-20/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ