2017-07-25 20:30:03
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΟΜΒΑ για καρτέλ ΒΥΘΙΖΟΥΝ τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Το σκάνδαλο παραποίησης τιμών ρύπων από τις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, BMW, Audi, Porsche και VW έχει διασύρει διεθνώς την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βυθίζοντας τη χρηματιστηριακή αξία των εταιριών. Και αυτό ενδέχεται να είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου. Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι οι εν λόγω εταιρίες συνεννοούνταν εδώ και πολλά χρόνια για το μέγεθος…  των ντεπόζιτων για AdBlue, ένα μείγμα που διασπά το οξειδίου του αζώτου σε αβλαβές άζωτο και νερό.

Επειδή τα μεγάλα ντεπόζιτα ήταν ακριβά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν σε μικρότερα, τα οποία δεν αρκούσαν όμως αργότερα για να «καθαρίσουν» τους ρύπους. Σύμφωνα πάντα με το Der Spiegel δεν αποκλείεται ακριβώς σε αυτό το σημείο να εντοπίζεται η ρίζα του σκανδάλου με τους παραποιημένους ρύπους.

ΒΟΜΒΑ αποκαλύπτει οτι τρεις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Volkswagen, η Daimler και η BMW, συμμετέχουν εδώ και 20 χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά καρτέλ στην ιστορία. Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει κλυδωνισμούς στις μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας… με τις μετοχές των τριών εταιριών να καταρρέουν στο χρηματιστήριο DAX.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ. 

Όπως αποκαλύπτει το Spiegel, οι εταιρίες είχαν συστήσει από τη δεκαετία του 1990 περισσότερες από 60 μυστικές ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή πάνω από 200 εργαζομένων, με αντικείμενο το κόστος παραγωγής, τους προμηθευτές, τη στρατηγική και τον καθαρισμό των εκπομπών ρύπων. 

Οι ισχυρισμοί για δυνητική συμπαιγνία προκάλεσαν όπως είναι φυσικό έντονη ανησυχία και είχαν άμεσο αντίκτυπο στην πορεία των μετόχων των εταιριών όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω διάγραμμα. 

Πηγες: Spiegel, Zerohedge 
πηγή koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ