2017-07-27 15:17:04
Φωτογραφία για Ενεργειακές εξελίξεις στη γειτονιά μας
Γράφει ο Αλέξανδρος Καρακασίδης

Οι ενεργειακές εξελίξεις τρέχουν γρήγορα.

Το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί ένας διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης (Ελλάδας - Βουλγαρίας) και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2018.

Μια άλλη επιλογή από την άποψη αυτή είναι η Bulgarian Energy Holding ως μέτοχος στην κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης, παρέχοντας την ικανότητά της σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια. Cu.Μ ετησίως. 

Η τελική επενδυτική απόφαση για αυτό το τερματικό θα ληφθούν την άνοιξη του 2018,

Η εκτίμηση είναι ότι ο τερματικός στην Αλεξανδρούπολη θα κοστίσει περίπου 370 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου, «Energy Dzhenier» που εδρεύει στις ΗΠΑ, ανέφερε το 2016 ότι θα ενδιαφερόταν για μια μειοψηφική συμμετοχή στο έργο.

Διαβάστε επίσης: Η Νέα Ευρώπη ξεκινάει από τη Θράκη 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ