2017-08-01 08:54:37
Φωτογραφία για Τα δέκα πιο συχνά πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε στη ζωή μας
 Αμερικανική έρευνα του πανεπιστημίου του Νορθγουέστερν διεξήγαγε έρευνα για να βρει για τι μετανιώνουμε περισσότερο στη ζωή μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Psychological and Personality Science το πρώτο πράγμα για το οποίο μετανιώνουν περισσότερο οι άνθρωποι έχει να κάνει με τις προσωπικές σχέσεις και τον έρωτα (18,1%).

Ακολουθεί η οικογένεια με ποσοστό 15,9%, η εκπαίδευση με ποσοστό 13,1%, η καριέρα με ποσοστό 12,2%, τα οικονομικά με ποσοστό 9,9%, θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών με ποσοστό 9%, η υγεία με ποσοστό 6,3%, άλλα ζητήματα (5,6%), οι φίλοι (3,6%) και θέματα που έχουν να κάνουν με την ευεξία και την πνευματικότητα σε ποσοστό 2,3%.

Όπως είπε ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής Νιλ Ρόοζ, «εντοπίσαμε ότι οι περιστάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, όπως οι επιτυχίες και οι ελλείψεις, καθορίζουν τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε στη συνέχεια της ζωής μας».


Η έρευνα βρήκε επίσης ότι οι γυναίκες και οι εργένηδες αναφέρουν πιο συχνά ότι μετανιώνουν για έρωτες και χαμένες αγάπες, σε σχέση με τους άνδρες και όσους είναι σε σχέση.

Επίσης, οι άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο αναφέρουν πιο συχνά ότι μετανιώνουν για πράγματα που έχουν σχέση με την καριέρα τους.

Η έρευνα εντόπισε επίσης ότι οι άνθρωποι μετανιώνουν περισσότερο για πράγματα που δεν έκαναν παρά για πράγματα που έκαναν.

Τέλος οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν περισσότερες μεταμέλειες για πράγματα που δεν μπορούσαν να διορθωθούν σε σχέση με τους νεαρότερους.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ