2017-08-04 02:25:28
Φωτογραφία για ΕΙΝΑΠ: Παράταση συμβάσεων για όλους τους επικουρικούς γιατρούς
Παναγιώτα Καρλατήρα - protothema

Με τροπολοία έχουν μεν παραταθεί οι συμβάσεις, αλλά εκτιμάται ότι αφορά περίπου 650 επικουρικούς γιατρούς και αφήνει στον αέρα άλλους 1.350 γιατρούς Tην παράταση της σύμβασης όλων των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ, ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τη «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών έως τις 31/12/2018, αλλά η παράταση αφορά μόνο στους επικουρικούς γιατρούς των οποίων η θητεία λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εκτιμάται ότι η τροπολογία αφορά περίπου 650 επικουρικούς γιατρούς και αφήνει στον αέρα περίπου 1.350 γιατρούς που υπηρετούν με συμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ, όπως είχε επισημάνει και στις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Υγείας για το θέμα των επικουρικών, ζητάει να γίνει παράταση όλων των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών. Ζητεί επίσης να χρησιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί που βρίσκονται στη λίστα των επικουρικών καθώς επίσης το πάγιο αίτημα της ΕΙΝΑΠ να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ