2017-08-05 22:30:19
Φωτογραφία για Οι χρυσές, ρηχές και πλήρως οργανωμένες ακτές της Περαίας, του Μπαξέ και της Αγίας Τριάδας  ΦΩΤΟ
Οταν έρθει το καλοκαίρι ψάχνεις τη θάλασσα. Στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες, η Μηχανιώνα και η Επανομη  Οι αδελφές πόλεις που απορρόφησαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης και που

 από τα πρώτα χρόνια της σύστασής τους εξελίχθηκαν σε πρώτης τάξεως παραθεριστικά κέντρα.

 Οι λόγοι είναι δύο: Πρώτον γιατί ο Θερμαϊκός (στις αρχές του ‘30) ήταν πεντακάθαρος και κατά συνέπεια οι λουόμενοι δε χρειαζόταν να πάνε μακριά προς αναζήτηση καθαρών ακτών.

Το θετικό πάντως είναι, πως μετά από 40 ολόκληρα χρόνια, τα καραβάκια λύνουν ξανά κάβους στο Θερμαϊκό. Τα δρομολόγια αφορούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στους Νέους Επιβάτες και στην Περαία, έχουν διάρκεια 50 λεπτών και ξεκινούν ανά μία ώρα, κάνοντας μία ενδιάμεση στάση στην Καλαμαριά.

 

Και πραγματικά όπως κι αν έχεις σκοπό να έρθεις, δε θέλει και πολύ για να καταλάβεις γιατί αρέσει τόσο η ανατολική ακτογραμμή... Μια 7 χλμ. αμμουδερή πλαζ, μια πολύβουη περαντζάδα με ανεμπόδιστη θέα στη Θεσσαλονίκη, τρεις πανέμορφες προβλήτες που ορίζουν τα βήματα και στο βάθος, τα ολόρθα βράχια του Μεγάλου Εμβόλου (ή Καραμπουρνού).


Οι χρυσές, ρηχές και πλήρως οργανωμένες ακτές της Περαίας, του Μπαξέ και της Αγίας Τριάδας έχουν από καιρό αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό, ενώ αν συνεχίσεις πίσω από το αραιοκτισμένο και πευκόφυτο Μεγάλο Εμβόλο στέκεσαι στο «έμπα» του Θερμαϊκού.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ