2017-08-07 20:42:20
Φωτογραφία για Εορτασμός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς
 

Του Ηλία Προύφα

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε εσπερινός από τον στρατιωτικό ιερέα της 1ης ΤΑΞΑΣ Π. Εμμανουήλ Πολυδούλη, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί πανηγυρική θεία λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου τελέσθηκε εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους χώρους του θερέτρου.

Οι θρησκευτικές διήμερες εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησε η στρατιωτική ηγεσία της 1ης και 2ης Μεραρχίας, της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και της 24ης ΤΘΤ και  ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στο χώρο της λέσχης.

Να σημειώσουμε πως σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί στρατιωτικοί με τις οικογένειές του, αλλά και πολλοί εξωτερικοί παραθεριστές, καθώς κατά το διήμερο του εορτασμού οι πύλες του στρατοπέδου παρέμειναν ανοιχτές για όλους.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ