2017-08-13 17:30:38
Φωτογραφία για Σκούζουν πριν αρχίσουν οι… αγώνες αυτοί που 20 χρόνια μας έλεγαν να μην μιλάμε στις σφαγές!
Έρχεται ένα πρωτάθλημα με συνθήκες που όμοιές του έχουμε να ζήσουμε από τη δεκαετία του ’90. Και τα κλάματα γι’ αυτή την αλλαγή ξεκίνησαν με ένα φιλικό! 

Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.

Έχουν περάσει ήδη 24 ώρες από την δημοσιοποίηση των πινάκων διαιτησίας και πράγματι ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος της… κωμωδίας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει. Αυτοί που έπρεπε να πάνε σπίτια τους πήγαν για να μπορέσει επιτέλους το ποδόσφαιρο όχι να βιώσει σίγουρα αλλά τουλάχιστον να ονειρευτεί μια καλύτερη επόμενη μέρα. Χωρίς αυτούς που χόρεψαν τον τελευταίο… χορό του παρακράτους που 20 χρόνια έπαιζε μπαλάρα για λογαριασμό μιας ομάδας.

Το αυτονόητο έγινε αλλά κάποιοι δεν είχαν κατανοήσει ότι το πάρτι απλά τελείωσε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να το τελειώσουν. Παραμύθιαζαν τους ίδιους τους τους εαυτούς έχοντας πειστεί και προσπαθώντας να πείσουν ότι η ΟΥΕΦΑ με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη και η ΦΙΦΑ θα έκαναν ολόκληρο σχέδιο προστασίας του… Παππά, του Λαμπρόπουλου και του… Ζωγράφου που παρατηρεί ωραία.


Έχοντας ζήσει στην Ελλάδα και όχι στο… Κουβέιτ από την ημέρα που οι δυνατοί αποφάσισαν να τελειώσουν την φάρσα που 20 χρόνια όλοι έβλεπαν αλλά κανείς δεν μπορούσε να την τελειώσει κάποιοι πίστευαν ότι μπορεί να άλλαξαν όλα στην ΕΠΟ και να έφυγαν από τα παράθυρα εκλεγμένοι και εργαλεία αλλά όλα με έναν μαγικό τρόπο θα έμεναν ίδια. Επειδή η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θα προστάτευαν το προϊόν από τους… εξυγιαντές. Περίμεναν την μεγάλη απόδειξη από τους πίνακες διαιτησίας. Και ήρθε.

Μαζί με τους πίνακες ήρθε και η κωμωδία της χρονιάς. Αυτοί που 20 χρόνια μας έλεγαν να φτιάξουμε ομάδα και μετά να μιλάμε σκούζουν σαν να μην υπάρχει… αύριο. Και η πλάκα είναι πως έχουν… φτιάξει ομάδα. Ή τουλάχιστον έτσι λένε. Άρα αφού είσαστε οι καλύτεροι ρε παιδιά γιατί ασχολείστε με την διαιτησία πριν αρχίσει το πρωτάθλημα; Γιατί κλαίτε για ένα φιλικό; Γιατί κλαίτε τα παιδιά που πήγαν σπίτι επειδή έμειναν απροστάτευτα; Ας πρόσεχαν. Τι να κάνουμε; Ο Σωμαρακάκης ήταν ο τελευταίος των Μοϊκανών. ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Deal with it. Και που είστε; Συνεχίστε… Περνάμε τέλεια. Είναι όμορφα όταν «κλαίνε» για την διαιτησία πριν ακόμη αρχίσουν οι… αγώνες αυτοί που 20 χρόνια μας έλεγαν να μην μιλάμε στις σφαγές Έρχεται λοιπόν ένα πρωτάθλημα που πρέπει να πας πολύ πίσω στη δεκαετία του 90 για να θυμηθείς κάποιο που ξεκίνησε έτσι. Με όλες τις προδιαγραφές να είναι συναρπαστικό και απρόβλεπτο, έννοιες που χάθηκαν όταν το Τσάμπιονς Λιγκ έγινε χρυσοφόρο και κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν και στο ποδόσφαιρο όπως έπαιζαν παντού. 

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει λοιπόν μια μέρα μετά την μεγάλη αλλαγή στην ΕΠΟ που ήδη όμως τη ζούμε εδώ και μήνες και σφραγίστηκε με τους πίνακες διαιτησίας. Φυσικά τα αποτελέσματα 20 ετών αθέμιτου ανταγωνισμού φαίνονται ακόμη στα ταμεία και κατ’ επέκταση στα ρόστερ των ομάδων.

Όμως, κακά τα ψέματα, ο βασικός παράγοντας της 20ετους επικράτησης του Ολυμπιακού συστήματος έπαψε να υφίσταται. Είναι ευκαιρία. Η ΑΕΚ πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Το πρωτάθλημα θα παιχτεί στα ίσα με τα λάθη να είναι μοιρασμένα και όχι με κεντρική διαχείριση. Αυτός ο προπονητής και αυτοί οι παίκτες απολαμβάνουν ένα προνόμιο που είχαν να το ζήσουν άνθρωποι της ΑΕΚ από τότε που ο Μπάγεβιτς ήταν… πρίγκιπας πάνω από 20 χρόνια πριν. Πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Πάντα η ΑΕΚ όταν το παιχνίδι παιζόταν στα ίσα τα κατάφερνε. ΜΠΟΡΕΙ και φέτος.
πηγή
koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ