2017-08-15 11:00:32
Φωτογραφία για Σκάνδαλο με υπερτιμολογημένα επιθέματα στη Β. Ελλάδα
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, υπάλληλοι του ΙΚΑ Γιαννιτσών διαπίστωσαν ότι εταιρείες χρέωναν φαρμακευτικά επιθέματα για κατακλύσεις, σε τιμή πολλαπλάσια αυτής που πωλείται το ίδιο σκεύασμα στη λιανική αγορά. Αμέσως η υπόθεση αναφέρθηκε στην υπηρεσία ελέγχου δαπανών υγείας φορέων κοινωνικής ασφάλισης και από εκεί έφτασε στην οικονομική αστυνομία.

Αντιπρόσωποι φαρμακευτικών σκευασμάτων, που είχαν δικές τους εταιρείες, κατηγορούνται ότι εκτόξευαν την τιμή προϊόντων εκμεταλλευόμενοι το ποσό της ανώτερης δαπάνης που δικαιολογούσε ο ΕΟΠΥΥ. Σε τέσσερις νομούς της Β. Ελλάδας καταγράφηκαν αυξήσεις μέχρι και 92 φορές πάνω από την τιμή της λιανικής του ίδιου σκευάσματος.

Ο έλεγχος ξεκίνησε από δύο αντιπροσώπους των Γιαννιτσών και κατέληξε να εντοπίσει άλλους έξι σ την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και το Κιλκίς. Σε βάρος των υπευθύνων των εταιρειών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, την οποία ήδη έχει στα χέρια του ο Εισαγγελέας Γιαννιτσών.


Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανακοινώθηκαν από την οικονομική αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2015 υπερτιμολογούσαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, με την υπέρβαση να φτάνει τις 145.175,72 ευρώ, ποσό που επιβαρύνθηκε ο ΕΟΠΥΥ . Οι αντιπρόσωποι, βλέποντας πως στις τιμές του ΕΟΠΥΥ επιθέματα δικαιολογούσαν υψηλότερες τιμές, τα χρέωναν στα ανώτατα όρια που κατέβαλε ως δαπάνη ο Οργανισμός.

Ο εισαγγελέας Γιαννιτσών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, και υπάρχει περίπτωση η δικογραφία να διαχωριστεί, για να αποδοθούν κατά τόπο οι ποινικές ευθύνες, όμως δεν αποκλείεται να γίνει κεντρικός χειρισμός, καθώς πηγές έλεγαν ότι ερευνάται το ενδεχόμενο συνεννόησης των αντιπροσώπων μεταξύ τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ